Primátor Korec: Zlín chce spolu s dalšími evropskými městy lákat mezinárodní talenty

11.04.2019 5:29

Zástupci měst a univerzit z holandského Groningenu, německého Magdeburgu, belgické Lovaně, maďarského Debrecínu, italské Parmy a polského Bílsko – Bělá, poznávali a objevovali v těchto dnech město Zlín a Univerzitu Tomáše Bati.

Primátor Korec: Zlín chce spolu s dalšími evropskými městy lákat mezinárodní talenty
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Díky přizvání partnerského města Groningen obdržel Zlín možnost, zapojit se do mezinárodního projektu Welcoming International Talent neboli „přijímání mezinárodních talentů“. Zástupce těchto evropských měst a univerzit také přijali na zlínské radnici primátor Jiří Korec a jeho náměstkyně pro oblast školství Kateřina Francová.

„Jsme skutečně rádi, že se můžeme díky našemu partnerskému městu k tomuto projektu připojit. Pro město Zlín je to velká šance jak se v Evropě zviditelnit a přilákat zahraniční studenty, odborníky z různých oborů, ale třeba i investory,“ uvedl primátor Zlína Jiří Korec.

Partnerská města v rámci projektu sdílejí společné problémy a výzvy v oblasti služeb pro mezinárodní občany, bydlení, poskytování informací, integraci, ekonomickou účast a rostoucí používání angličtiny pro všechny uživatele města.

„Cílem projektu je co nejvíce usnadnit mezinárodním talentům zabydlení a případné usazení se a život v daném městě. Projekt je určen pro středně velká města, která disponují možnostmi vyššího a vysokoškolského studia na svém území,“vysvětlila smysl projektu Kamila Gamalová, koordinátorka pro město Zlín.Tato města společně připraví postup, který má za cíl přilákat mezinárodní talenty a který tyto talenty udrží v daném městě spokojené a co nejdéle ekonomicky aktivní. Vedoucím městem projektu je zlínské partnerské město Groningen.

„Mezinárodní talentovaní lidé jsou v globalizované ekonomice velmi důležití. Středně velká města musí o tyto talenty soupeřit s hlavními evropskými městy. Města jako Zlín mohou zvýšit svou atraktivitu vytvořením prostředí, v němž se mezinárodní občané budou snadněji cítit jako doma. V tom vidím přínos projektu,“ doplnila náměstkyně primátora Kateřina Francová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…