Primátor Kroupa: Nový ředitel povede jablonecké strážníky od dubna

22.03.2019 14:01

Městská policie Jablonec nad Nisou bude mít od dubna nového ředitele. Ten vzešel z výběrového řízení, do něhož se přihlásili celkem tři uchazeči. Novým ředitelem bude od dubna Roman Šípek.

Primátor Kroupa: Nový ředitel povede jablonecké strážníky od dubna
Foto: archiv primátora
Popisek: primátor Jablonce nad Nisou Milan Kroupa (ANO)

Výběrové řízení na určeného strážníka pověřeného plněním některých úkolů při řízení městské policie (MP) vyhlásil jablonecký magistrát v únoru. „Přihlášku poslali tři uchazeči, všichni odborníci, kteří mají zkušenosti a dlouholetou praxi u městské nebo státní policie. Kromě praxe bylo další podmínkou také vysokoškolské vzdělání,“ popisuje zadání primátor města Milan Kroupa s tím, že on od vedení městské policie očekává nejen detailní znalost prostředí, příslušných zákonů a nařízení, ale také manažerské schopnosti a dovednosti.

Výběrová komise, složená ze tří zástupců města a dvou specialistů na problematiku bezpečnosti a policejní práce, doporučila primátorovi, aby funkcí ředitele pověřil Romana Šípka. Bývalý ředitel městské policie Luboš Raisner odešel k poslednímu lednu tohoto roku, od 1. února pověřil primátor Kroupa zastupováním ředitele MP Michala Švarce. Roman Šípek povede jablonecké strážníky od 1. dubna.

Mgr. Bc. Roman Šípek, MBA pochází z Jablonce nad Nisou, vystudoval Gymnázium U Balvanu, Policejní akademii ČR, Bezpečnostní management na CEMI Studie Praha, kde získal titul MBA, a bakalářský a magisterský titul získal na Metropolitní univerzitě Praha, kde studoval Veřejnou správu a mezinárodní vztahy. Naposledy pracoval jako vedoucí obvodního oddělení Policie ČR v Jablonci nad Nisou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

12:12 Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

Udržitelnější výrobky, které bude možné po rozbití opravit, a až doslouží, dočkají se recyklace. To …