Primátor Kroupa: Změna v projektu vytvořila v ulici Budovatelů 13 parkovacích míst

09.09.2019 18:29

Projekt Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ) na prodloužení tramvaje do centra Jablonce nad Nisou prošel změnami. Místo původních pěti parkovacích míst má v ulici Budovatelů vzniknout prostor pro třináct automobilů.

Primátor Kroupa: Změna v projektu vytvořila v ulici Budovatelů 13 parkovacích míst
Foto: archiv primátora
Popisek: primátor Jablonce nad Nisou Milan Kroupa (ANO)

Stalo se tak po jednáních primátora Milana Kroupy se zástupci projekční kanceláře Valbek a DPMLJ. Úpravy v projektu jsou reakcí na odvolání jabloneckých podnikatelů proti stavebnímu povolení na stavbu dešťové kanalizace, kterou město mělo po dvou odkladech zahájit 2. září 2019. „Hned v úterý 3. září jsem se spojil se zástupci DPMLJ a projekční kanceláře Valbek a vysvětlil jsem jim, že se bez těchto změn neobejdeme. V pátek jsem měl upravený návrh na stole,“ říká primátor Milan Kroupa.

Podnikatelé se odvolali proti stavebnímu povolení na stavbu dešťové kanalizace. Dlouhodobě ale veřejně deklarovali, že se obávají hlavně dopadů, které bude mít na jejich podnikatelskou činnost prodloužení tramvaje, které má na stavbu dešťové kanalizace navazovat. Za hlavní problém označovali především úbytek parkovacích míst v ulici Budovatelů v důsledku navrženého řešení tramvajových zastávek.

„Tramvajové zastávky se nám nakonec podařilo vyřešit jinak a počet parkovacích míst jsme zvýšili. Domnívám se tedy, že jsme požadavkům dotčených podnikatelů vyhověli. Teď záleží na nich, jak se k tomu postaví. V ideálním případě mohou odvolání stáhnout, čímž přestanou stavbu dešťové kanalizace, kterou město potřebuje, blokovat,“ uzavírá Kroupa.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

8:09 Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu strany ke zmírnění normy Euro 7