Primátor Macura: V klimkovickém tunelu je týdně spácháno dvacet tisíc přestupků

30.04.2017 16:29

Dvě prázdné prodejny v Sokolské ulici využije město. Primátor Tomáš Macura informoval, že v bývalé prodejně klenotů vznikne informační středisko ke kotlíkovým dotacím a později jej využijí pracovníci z projektu Refill. V bývalé textilní prodejně najdou zázemí zkušební komisaři autoškoly.

Primátor Macura: V klimkovickém tunelu je týdně spácháno dvacet tisíc přestupků
Foto: archiv primátora
Popisek: primátor Ostravy Ing. Tomáš Macura, MBA (ANO)

Ostrava opět zřídí informační centrum ke kotlíkovým dotacím. Po skončení přijímání žádosti prostory využijí pracovníci projektu Refill, který se snaží oživit centrum města a využívá dočasně prázdné prostory.

Do bývalé textilní prodejny se přesunou zkušební komisaři autoškoly, kteří tak uvolní místo v budově sloužící dopravně-správní agendě v bývalé Union bance. Magistrát musí totiž přijmout osm nových úředníků, kteří budou vyřizovat přestupky související s úsekovým měřením. „Ostravský magistrát je povinen řešit přestupky týkající se překročení rychlosti v klimkovickém tunelu, kde je využíváno úsekové měření. Jedná se o 20 tisíc přestupků týdně,“ uvedl primátor Tomáš Macura.

Předpokládá, že řidiči přestanou postupem času páchat tolik přestupků, protože budou o měření v tunelu informováni, přesto nárůst práce pro úředníky bude obrovský. „Pro srovnání uvedu čísla z úsekového měření ve městě. Z Třebovic řešíme 3100 přestupků ročně, z křižovatky ulic Sokolské a Českobratrské pět tisíc ročně, zatímco v klimkovickém tunelu porušuje stanovenou rychlost 80 km/h dvacet tisíc řidičů za jediný týden,“ konstatoval primátor Tomáš Macura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Zdravotní péče je veřejná služba, která musí být kdykoli dostupná všem

20:07 Okamura (SPD): Zdravotní péče je veřejná služba, která musí být kdykoli dostupná všem

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zhoršující se dostupnosti zdravotní péče