Primátor Měřínský: Magistrát se chce lépe jistit před hrozbami a útoky počítačových pirátů

08.06.2021 18:20

Koronavirová situace a s ní související omezení ukázala i úřadům nové, dosud neprošlapané cesty i jejich úskalí. Splnit vládní doporučení znamenalo mimo jiné například to, že si mnozí úředníci museli vytvořit své kanceláře doma.

Primátor Měřínský: Magistrát se chce lépe jistit před hrozbami a útoky počítačových pirátů
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Aby mohli „home office“ vykonávat, bylo třeba vybavit je notebooky. A s tím přišel i požadavek, aby úřad posílil bezpečnostní systém.

Anketa

Podporujete boj Svjatlany Cichanouské proti Lukašenkovi?

4%
93%
hlasovalo: 18664 lidí

Přerovští radní chtějí vyhlásit veřejnou zakázku na pořízení takzvaných firewallů, jejich záměr ale ještě projde v pondělí 7. června hlasováním zastupitelů.

„Navrhujeme obměnu stávajícího systému, který magistrát na svou ochranu využívá, za modernější a především bezpečnější. Nová zařízení mají kontrolovat a řídit internetovou komunikaci úřadu a zejména lépe chránit agendové systémy před případnými útoky hackerů,“ předeslal primátor města Petr Měřínský. Zdůraznil i to, že systém jako celek by měl sloužit také pro případnou vzdálenou práci zaměstnanců z domu, a to ve vnitřních informačních systémech prostřednictvím VPN připojení. „Pokud bude zakázka vypsána, měli by ji počítačoví specialisté stihnout zrealizovat do konce letošního roku. Počítáme s tím, že komplexní nová ochrana přijde asi na 3 miliony korun bez DPH,“ doplnila primátorova náměstkyně Hana Mazochová.

Radní se na svém posledním jednání zabývali rovněž nákupem padesáti notebooků a dokovacích stanic pro home office úředníků. Vzali na vědomí, že ve vypsané soutěži uspěla uherskohradišťská firma NIO, která přerovskému úřadu dodá pět desítek notebooků za 1 milion 4 tisíce korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…