Primátor Měřínský: Obnova exteriéru památkově významných staveb má zelenou už patnáct let

06.10.2020 12:18

Peníze mají jít do exteriéru staveb, do oblasti environmentální i do srážkové vody.

Primátor Měřínský: Obnova exteriéru památkově významných staveb má zelenou už patnáct let
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Několika dotačními programy, které mají podpořit stavby, spolky, jednotlivce i počiny, se zabývali přerovští radní. Na obnovu exteriéru památkově významných staveb má doputovat podle jejich návrhu 200 tisíc korun. Na environmentální vzdělávání, výchovu a osvětu by mělo zamířit 850 tisíc korun. A na podporu využití srážkových vod je v plánu vyplacení 300 tisíc korun. Schválit tyto finance ještě musí 19. října zastupitelé.

„Obnova exteriéru památkově významných staveb má v Přerově zelenou už patnáct let. Pro rok 2021 je částka o 50 tisíc vyšší než pro letošek. Maximální výše pro jednotlivé žadatele zůstává ve výši 80 tisíc korun, přičemž je povinná padesátiprocentní spoluúčast,“ předeslal přerovský primátor Petr Měřínský.

 Aktivity v oboru environmentálního vzdělávání jsou podporovány už od roku 2007 – a finance jsou určeny pro čtyři oblasti. Peníze mají přispět projektům, které jsou zárukou pravidelné celoroční poradenské a osvětové činnosti v oblasti životního prostředí – ty mohou získat 50 tisíc korun. Celoroční provoz registrované záchranné nebo záchytné stanice pro handicapované živočichy na území města má být podpořen sumou 300 tisíc. Do realizací na podporu přirozené biologické rozmanitosti a ekologické stability veřejně přístupné krajiny na území Přerova je vyčleněno 350 tisíc korun.

Třetí dotační možností je finanční pomoc na využití srážkové vody a má krátkou historii – „jede“ teprve druhým rokem. Tady se Přerov inspiroval Brnem, které pomáhá úspěšným žadatelům o státní podporu v rámci programu Ministerstva životního prostředí „Dešťovka“ částkou ve výši 50 procent přiznané státní dotace.

Podrobné informace, včetně formulářů, budou po zastupitelstvu zveřejněny na webových stránkách města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.