Primátor Nwelati: Pluhárna se dočká nové střechy i dalšího využití

22.06.2022 13:05

Rada města na svém pondělním jednání schválila vyhlášení veřejné zakázky na rekonstrukci střechy Pluhárny včetně krovů.

Primátor Nwelati: Pluhárna se dočká nové střechy i dalšího využití
Foto: Hans Štembera
Popisek: Raduan Nwelati

Brownfield nedaleko střední průmyslové školy, který město nedávno získalo od kraje, potřebuje rekonstrukci, aby opět mohl sloužit obyvatelům Mladé Boleslavi. 

Anketa

Buď, anebo. Komu věříte?

hlasovalo: 3021 lidí
Základ oprav bude nová střecha, aby do objektu nezatékalo. „Proto jsme vyhlásili veřejnou zakázku, celková cena rekonstrukce by měla být zhruba 11 milionů korun, a rádi bychom začali už letos na podzim,“ uvedl primátor města Raduan Nwelati. Dodal také, že finanční podporu na tento projekt přislíbil také Nadační fond Škoda Auto.

Vedení města také aktuálně řeší další možnosti budoucího využití tohoto variabilního prostoru. „Jeví se to jako ideální prostor pro vznik komunitního centra, kde by mohly probíhat nejrůznější kulturní, sportovní a volnočasové aktivity,“ řekl primátor.

Plány na rekonstrukci a nové využití objektu vítá také náměstek primátora Robin Povšík. „Rád bych při této příležitosti jen poukázal na to, že někteří lidé nám z mého pohledu neoprávněně vyčítají, že se podílíme na demolici některých starých budov. Jde třeba o katovnu, která katovnou nikdy nebyla, nebo ryze soukromé aktivity v areálu bývalé věznice, kde měla samospráva nulovou možnost to jakkoliv ovlivnit, neboť všechno probíhalo zcela v souladu s platnou legislativou. Pluhárna je jasným důkazem, že si starých budov vážíme, jsme do nich ochotni investovat a hledáme pro ně nové využití,“ řekl náměstek Povšík.

Nastínil také, že jednou z dílčích možností využití Pluhárny je myšlenka na vznik takzvané nábytkové banky. Podobné zařízení už úspěšně funguje třeba v Liberci, a v souvislosti se zhoršující se ekonomickou situací bude jeho služeb zapotřebí stále více. Princip je podobný jako u ošatníku, lidé sem mohou funkční nepoužívaný nábytek darovat, a naopak potřebným může pomoci třeba se zařízením bytu. „Zatím ovšem hledáme varianty, jak by měla nábytková banka fungovat, stále jsme na úplném začátku projektu a řešíme všechny možné varianty,“ upřesnil primátor Nwelati.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

9:15 Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochromení zdravého rozumu a pragmatického jednání …