Primátor Paparega: Zahraniční pracovníci mohou být potenciálním rizikem

04.04.2020 14:09

Město Most sleduje přípravu zarážky v litvínovském závodě společnosti UNIPETROL RPA, s. r. o., která má proběhnout od 9. dubna do 10. června 2020 v Záluží. V souvislosti s plánovaným průběhem zarážky je město Most znepokojeno přítomností zahraničních pracovníků, kteří mohou být potenciálním rizikem v současné době, ve které jsou státy Evropy ohroženy koronavirem COVID-19.

Primátor Paparega: Zahraniční pracovníci mohou být potenciálním rizikem
Foto: archiv primátora
Popisek: Primátor Mostu Jan Paparega (BPP za volební stranu Severočeši Most)

“Počet zahraničních pracovníků společnost UNIPETROL RPA, s.r.o. sice snížila z původních 1090 na 570, ale i tak je toto číslo z našeho pohledu vysoké. Napsali jsme proto dopis na Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR a Krajský úřad Ústeckého kraje v němž jsme poukázali na možný problém a rizika, spojená s přítomností zahraničních pracovníků. V současné době ani nevíme, kde budou zaměstnanci z cizích zemí ubytováni. Jsem z toho velice znepokojen,” říká primátor města Mostu Jan Paparega.

Město Most obdrželo vyjádření Ministerstva průmyslu a obchodu ČR, že vynaložilo veškerou možnou snahu ke snížení rizika plynoucího z provedení investiční akce “Zarážka 2020” a opatření, která přijalo vedení UNIPETROL, povedou ke zdárnému průběhu akce, a zajistí tak spolehlivost a technologickou připravenost rafinérie v Litvínově pro další období, což bude mít i pozitivní sociální dopad na město Litvínov a celý region.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…