Primátor Staněk: Olomoucká radnice hostila setkání poslanců a senátorů

10.02.2018 15:24

První setkání poslanců a senátorů za Olomoucký kraj pro volební období 2017-2021 hostila olomoucká radnice. Pozvání primátora Antonína Staňka k debatě o prioritách města a regionu přijali poslanci Ladislav Okleštěk, Milan Feranec, Zuzana Majerová Zahradníková, Marian Jurečka, Vojtěch Pikal, Alexander Černý a senátor Lumír Kantor.

Primátor Staněk: Olomoucká radnice hostila setkání poslanců a senátorů
Foto: archiv primátora
Popisek: primátor Olomouce doc. Mgr. Antonín Staněk, Ph.D. (ČSSD)

„Věřím, že se nám při takto koncipované formě setkání podaří konsensuálně stanovit priority, které pak můžeme společně a smysluplně řešit a prosazovat,“ uvedl v úvodu s přesvědčením primátor Antonín Staněk. Za nejdůležitější témata, u nichž hodlá hledat podporu napříč spektrem parlamentních stran, označil primátor přípravu protipovodňových opatření v centru Olomouce a chystanou stavbu tzv. Východní tangenty, která by měla ulehčit severovýchodní části Olomouce.

„I pro Olomoucký kraj se problematika dopravy a dopravní obslužnosti řadí mezi nejpalčivější témata,“ shodl se při jednání hejtman Ladislav Okleštěk a poukázal na připravovanou novelu zákona o urychlení výstavby dopravní infrastruktury, která by mohla pomoci právě při přípravě stavby východního obchvatu Olomouce. „Cílem má být zlepšení efektivity procesu přípravy a výstavby klíčových liniových staveb dopravní infrastruktury,“ objasnil poslanec a městský zastupitel Milan Feranec.

V souvislosti se stavbou Východní tangenty se účastníci diskuse, Vojtěch Pikal a Zuzana Majerová Zahradníková, zajímali zejména o dopady stavby Východní tangenty pro obyvatele žijící v městských částech Chválkovice, Svatý Kopeček a Droždín.

K další debatě o prioritách v konkrétních oblastech veřejného dění kraje i ve města se hodlají zástupci politických stran vrátit i v dalších měsících. „Jsem přesvědčen, že dokážeme najít v mnoha oblastech synergii,“ uzavřel jednání primátor Antonín Staněk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.