Primátor Svoboda: Bezdomovci dostali roušky, ale nenosí je

20.03.2020 20:20

Město zásobuje rouškami lékárny, žádá ústřední krizový štáb o pomoc s bezdomovci.

Primátor Svoboda: Bezdomovci dostali roušky, ale nenosí je
Foto: archiv primátora
Popisek: primátor Českých Budějovic Jiří Svoboda (ANO)

S rozvozem roušek do obcí s rozšířenou působností pomáhá Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje.

Do 43 lékáren na území Českých Budějovic dnes rozvážejí městští strážníci nano roušky pro jejich zaměstnance.

„Další roušky, které jsme nechali ušít, jsou menší velikosti a dostanou je děti  v MŠ Sedmikráska a ZŠ Pohůrecká. Jsou to děti ve věku od 3 do 10 let, jejichž rodiče jsou zaměstnanci bezpečnostních sborů, obecní policie, poskytovatelů zdravotních služeb, orgánů ochrany veřejného zdraví a příslušníky ozbrojených sil anebo pedagogickými nebo nepedagogickými pracovníky určené školy nebo školského zařízení. Plníme tak nařízení Vlády ČR o vykonávání nezbytné péče o děti ,“ říká primátor Jiří Svoboda.

Velmi obtížná je situace s bezdomovci, kteří přijatá opatření nerespektují. „Prostřednictví terénních pracovníků bylo lidem bez domova v Českých Budějovicích rozdáno 150 kusů roušek, ale oni je nenosí , čímž ohrožují sebe i okolí. Proto jsem požádal zastupitele města a poslance Romana Kubíčka, aby kontaktoval předsedu Ústředního krizového štábu Romana Prymulu a požádal jej o urychlené centrální řešení tohoto problému. Podařilo se nám tak tento problém zařadit na dnešní jednání Ústředního krizového štábu,“ uvedl primátor, který dále intervenoval ministryni Alenu Schillerovou, aby Celní správa uvolnila zadržovaný nelegální líh, protože ve městě jsou připraveni na výrobu dezinfekčních prostředků, a to jak lékárny, tak univerzita a tento základní komponent jim chybí,“ dodává primátor.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

19:02 Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v USA.