Primátor Svoboda: Nová moderní škola, plánované sídlo záchranky i volnočasové aktivity

22.01.2024 12:04 | Tisková zpráva

Primátor Bohuslav Svoboda pokračuje ve svých návštěvách městských částí. V minulém týdnu navštívil Městskou část Praha 9.

Primátor Svoboda: Nová moderní škola, plánované sídlo záchranky i volnočasové aktivity
Foto: Hana Brožková
Popisek: Bohuslav Svoboda

Její starosta Tomáš Portlík ho provedl novou Základní a mateřskou školou Elektra. Prohlédl si zde také polikliniku, kde bude brzy sídlit podstatná část Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy.

Pražský primátor zahájil návštěvu Prahy 9 v Základní a mateřské škole Elektra. „Je to první škola v číslovaných městských částech, která se postavila za posledních 30 let,“ řekl starosta Prahy 9 Tomáš Portlík. Stavba stála 570 milionů korun, Praha na ni přispěla polovinu této částky. Školu může navštěvovat až 800 žáků základní školy a 70 dětí školy mateřské. „Úspornost, praktičnost a efektivita školy Elektra na mě udělaly velký dojem. Včetně takových nápadů, jako je hřiště na střeše, nebo poměrně velkokapacitní garáže,“ komentoval prohlídku primátor Bohuslav Svoboda. Plán je postavit další školu na přilehlém pozemku, kde by měla vzniknout i střední škola.

Poté se primátor jel podívat na Polikliniku Praha 9. Zde by mělo v dohledné době vzniknout sídlo Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy. „Projekt počítá s tím, že až bude dokončeno plánované sídlo pražské záchranky, budou upravené prostory použity jako ordinace pro lékaře, kteří budou na prosecké poliklinice působit,“ uvedl starosta Tomáš Portlík. Primátor Bohuslav Svoboda záměr ocenil, stejně jako provoz samotné polikliniky. „Například rehabilitační pracoviště je na špičkové úrovni, jsem velice rád, že Pražané mají tak profesionální péči,“ komentoval primátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…