Primátor Svoboda: Policistů a strážníků v uniformách i v civilu bude na Andělu více a budou vidět

27.04.2023 12:12 | Tisková zpráva

Po nedávných násilných útocích na Andělu je v této lokalitě s okamžitou platností posílena policejní přítomnost, což by mělo vést k zvýšení bezpečnosti. Na úterním jednání se na tom dohodli primátor Bohuslav Svoboda s ředitelem Městské policie Praha Eduardem Šusterem a ředitelem Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy Petrem Matějčkem.

Primátor Svoboda: Policistů a strážníků v uniformách i v civilu bude na Andělu více a budou vidět
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda (SPOLU)

Na základě dohody byly počínaje úterkem 25. dubna posíleny hlídky městské policie ze dvou dvoučlenných hlídek na tři dvoučlenné hlídky, a to pro lokalitu Anděl a její bezprostřední okolí. Policie ČR nasadí kromě dosavadních dvou dvoučlenných hlídek a policistů z protidrogového týmu Krystal několikrát týdně devítičlenný tým, složený z příslušníků Speciální pořádkové jednotky (SPJ) a Pohotovostní motorizované jednotky (PMJ).

„Přístup Městské policie i Policie ČR vítám. Policistů a strážníků v uniformách i v civilu bude na Andělu více a budou vidět. Anděl je frekventované místo, denně tam chodí množství lidí za prací, nákupy či zábavou. Musí to být místo bezpečné a zesílená přítomnost policistů má i preventivní charakter,“ uvítal dohodu primátor Bohuslav Svoboda.

K zatím poslednímu útoku došlo na Andělu v neděli večer, když byl při sporu dvojice lidí bez domova pobodán muž. Předtím vážná zranění utržil podobným způsobem muž 12. dubna. Podezřelí ze spáchání útoků byli v obou případech rychle dopadeni a zadrženi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

10:21 Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL