Primátor Svoboda: Pražští prvňáčci dostanou od města praktické balíčky

02.09.2023 8:05 | Tisková zpráva

Hlavní město Praha v letošním roce jako obvykle obdaruje všechny žáky prvních tříd základních škol v metropoli potřebami, které využijí nejen při výuce. Další drobné dary přidala řada městských společností a partnerů. Letos se jedná o přibližně 17 000 balíčků se školními potřebami a drobnými dárky, které putují do 221 školních zařízení. Balíčky stály celkem 1 817 300 korun bez DPH.

Primátor Svoboda: Pražští prvňáčci dostanou od města praktické balíčky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda (SPOLU)

Malí školáci se letos mohou těšit jako obvykle na užitečné dary od hlavního města. V balíčku prvňáčci najdou bavlněný sáček na přezůvky, oboustranně stíratelnou školní tabulku s předtištěným rastrem, dva značkovače, stírací textilii, trojhranné pastelky šesti barev, ekologickou lepicí tyčinku, ořezávátko, gumu, tužku, sešity s pomocnými linkami a notýsek.

„Doufám, že tato malá pozornost zpříjemní prvňáčkům start jejich školní docházky. Přeji všem, ať se jim ve škole líbí a hlavně daří při získávání vzdělání jakožto nezbytného základu pro život,“ říká Bohuslav Svoboda, primátor hl. m. Prahy.

Anketa

Dovládne Fialova vláda do voleb 2025? Bez ohledu na vaše přání

11%
hlasovalo: 29566 lidí

Stejně jako v předešlých letech školní potřeby doplnily předměty, věnované jak Magistrátem hl. m. Prahy, tak příspěvkovými organizacemi hl. m. Prahy a partnery. Například od BESIP naleznou děti v balíčku publikaci Ferda, dopravní podnik jim věnuje reflexní pásek a papírový rozvrh, městská policie reflexní přívěsek, společnost PRE dále poskytla do balíčku časopis KoPREtina, ROPID věnoval papírovou skládanku autobusu, Pražské vodovody a kanalizace pravítko a blok s barevnými kreslenými obrázky mokřadu, pražská záchranka omalovánky a Zoo Praha přispěla zápisníčkem se zvířecím motivem. Opět nechybí ani dětské vstupenky do Botanické zahrady hl. m. Prahy a hvězdáren Planetum.

„Prvňáčkům přeji, ať se jim ve škole líbí. Věřím, že je balíčky při vstupu do školy potěší a mnohým rodinám tato materiální podpora od města, partnerů a městských společností uleví,“ dodává Antonín Klecanda, radní hl. m. Prahy pro oblast školství.

Hlavní město také děkuje Městské policii hl. m. Prahy, která s distribucí balíčků pomohla a bez níž by se do pražských škol nepodařilo balíčky včas doručit. Strážníci se zároveň vrátí k přechodům pro chodce v blízkosti škol, aby dohlíželi na bezpečnou cestu školáků. Zejména v prvních zářijových dnech bude dohled opět navýšen na maximum.

Celkem putují balíčky do 221 škol, zřizovaných městskými částmi, a speciálních škol ve správě Magistrátu hl. m. Prahy. Balíčků je zajištěno 17 000 (přičemž přibližně 1000 kusů slouží jako rezerva) a stály 1 817 300 korun bez DPH. Celkově tedy hlavní město zaplatilo za jeden balíček v průměru asi 100 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

14:04 Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

Europoslanci odsuzují ruské pokusy o vměšování do dění v Evropském parlamentu a nadcházejících evrop…