Primátor Svoboda: V návrhu se kombinují dvě z priorit vedení radnice, sociální péče a bezpečnost

12.05.2023 21:03 | Tisková zpráva

Rada hl. m. Prahy schválila poskytnutí finančních prostředků ve výši 2 860 000 Kč na vybudování elektrické požární signalizace (EPS) v objektech příspěvkové organizace hl. m. Prahy Integrované centrum sociálních služeb Odlochovice, která se nachází ve Středočeském kraji.

Primátor Svoboda: V návrhu se kombinují dvě z priorit vedení radnice, sociální péče a bezpečnost
Foto: Hana Brožková
Popisek: Primátor Bohuslav Svoboda

Vedení hlavního města rozhodlo o této investici mimo jiné proto, aby bylo možné lépe předcházet tragickým požárům v centrech sociálních služeb jako byl například ten v roce 2020 ve Vejprtech v Ústeckém kraji či v roce 2022 v Roztokách u Prahy. Cílem investice je vybudování elektrické požární signalizace ve dvou objektech centra sociálních služeb v Odlochovicích. Potřeba této investice vznikla na základě novely zákona o požární ochraně, která upravuje instalaci EPS, popřípadě instalaci autonomní detekce a signalizace v nových i stávajících objektech zařízení sociální péče.

„V tomto návrhu se kombinují dvě z priorit současného vedení radnice, tedy sociální péče a bezpečnost. Věřím, že sociální centrum v Odlochovicích přinese i řadě Pražanů zasloužený odpočinek. Jak díky úrovni služeb, tak vzhledem k příjemnému prostředí v blízkosti zámeckého parku a několika vodních ploch,“ řekl primátor hl. m. Prahy Bohuslav Svoboda, který má ve své gesci také oblast bezpečnosti.

Anketa

Jste spokojen/a s podobou „reformy“, kterou představila pětikoalice?

1%
98%
1%
hlasovalo: 26176 lidí

„Průběžné zvyšování ochrany životů našich klientů je naší povinností a tato investice zvýší bezpečnost všech 63 ubytovaných klientů i personálu. Chceme předcházet tragédiím v domovech se sociální péčí, jejichž jsme byli svědky v minulých letech. To už se nesmí opakovat. Klienti z řad dětí i dospělých zde žijí v útulně zařízených bytech s non-stop asistencí naprosto perfektního personálu a nyní bude stejné kvality dosahovat i požární signalizace,“ uvedla náměstkyně primátora hl. m. Prahy pro oblast sociálních věcí, bydlení a zdravotnictví Alexandra Udženija a dodala: „Dostupná a kvalitní péče pro Pražany by měla být především v Praze, kde většina klientů strávila významnou část života, na druhé straně někteří si přejí bydlet v klidnějším prostředí mimo velkoměsto. Odlochovice jsou podle mě skvělým příkladem, že to je možné a funkční řešení.“

Předpokládané celkové náklady investiční akce nazvané Vybudování EPS v budovách č.p. 2 a č.p. 29 byly stanoveny na 3 026 000 Kč. Pražští radní dnes na základě požadavku příspěvkové organizace hl. m. Prahy Integrované centrum sociálních služeb Odlochovice schválili poskytnutí finančních prostředků z rozpočtu hlavního města pro rok 2023 ve výši 2 860 000 Kč. Zbylých 166 tisíc Kč bylo již zajištěno v minulém roce z fondu investic samotné organizace.

Celkové náklady této investiční akce obsahují náklady na vlastní dodávku zařízení EPS včetně rozvodů a stavebních přípomocí, vypracování projektové dokumentace a požárně bezpečnostního řešení, náklady na administrátora veřejné zakázky a náklady na připojení EPS na pult centralizované ochrany, který je umístěn na krajském operačním a informačním středisku hasičského záchranného sboru Kladno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Stavíme aktuálně více než 200 km nových dálnic

23:07 Ministr Kupka: Stavíme aktuálně více než 200 km nových dálnic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dopravě.