Primátor Zámečník: Budovu Skloexportu Liberec chce, podal žádost o převod do majetku města

13.08.2020 14:33

Z médií jsem získal zprávu o převodu budovy Skloexportu pod správu Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových. Rád bych sdělil, že jsem hned ve stejný moment oslovil generální ředitelku Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových a požádal ÚZSVM po prověření převodu budovy do majetku města bezúplatně nebo za symbolickou cenu.

Primátor Zámečník: Budovu Skloexportu Liberec chce, podal žádost o převod do majetku města
Foto: liberec.cz
Popisek: Jaroslav Zámečník

Budova Skloexportu je pro město Liberec vzhledem k budoucnosti rozvoje okolí vlakového a autobusového nádraží zajímavá zejména vhodná pro výkon takzvané přenesené působnosti státní správy pro 28 okolních obcí vč. Liberce , tj. např. vydávání občanských průkazů, řešení přestupků, sociální odbor, stavební úřad apod. Občané např. cestující z hrádku, Hodkovic nebo Českého dubu si nemusí zajíždět do centra města a např. v případě přijezdu autobusem nebo vlakem by vše vyřídili v blízkosti nádraží. To je další důvod, proč chceme postavit v blízkosti násdrqží parkovací dům.

Níže uvedený mail se zájmem města o budovu není nahodilý. Už před rokem jsem jednal na schůzce s Generálním finančním ředitelstvím i generální ředitelkou UZSVM o podmínkách převodu. Podle dohody s generální ředitelskou jsme zpracovali dispiziční studii obsazení budovy Skloexportu a tu jsem na UZSVM také poslal.

Tzn. nyní budeme čekat na odezvu od UZSVM a o dalším postupu vás budu informovat.

Anketa

Vážíte si Spojených států amerických coby klíčového spojence ČR?

9%
91%
hlasovalo: 36727 lidí

Dopis generální ředitelce ÚZSVM Kateřině Arajmu:

Vážená paní generální ředitelko,

z medií jsem se dozvěděl, že budova bývalého Skloexportu v Liberci přešla pod správu Vašeho ÚZSVM. V minulých dvou letech jsem jednal s Generálním finančním ředitelstvím o možnosti převést budovu do majetku města Liberce jakožto budoucího administrativního centra pro agendu přenesené působnosti státu.

Chtěl bych Vás touto cestou požádat o prověření možnosti převodu této budovy do majetku města Liberce pro účely zajištění přenesené působnosti státu. Vzhledem k tomu, že rekonstrukce budovy si vyžádá podle odhadů cca 400 mil.Kč a v důsledku dopadů ekonomické krize není naše finanční situace dobrá, rádi bych požádal o prověření možnosti převodu bezúplatně nebo za symbolických podmínek.

V příloze si dovoluji zaslat k seznámení návrh na využití budovy.

Jsem připraven pro další jednání.

Děkuji a zdraví

Ing. Jaroslav Zámečník, CSc.
primátor statutárního města Liberec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…