Primátor Žbánek: Budoucnost metropolitní spolupráce znamená víc peněz

17.02.2019 21:29

Spolupracovat a získat pro svá města víc. O spolupráci v rámci metropolitních oblastí a o využití integrovaných teritoriálních investic jednali představitelé velkých měst na konferenci v Kuřimi. Zúčastnil se jí také primátor Olomouce Mirek Žbánek.

Primátor Žbánek: Budoucnost metropolitní spolupráce znamená víc peněz
Foto: anoolomouc.cz
Popisek: Miroslav Žbánek

Účastníci konference řešili problematiku spolupráce měst a obcí v rámci metropolitních aglomerací. Do diskuse se aktivně zapojil i primátor Mirek Žbánek, který potvrdil výhodnost vzájemné spolupráce. „Zároveň bych ale chtěl varovat před přílišnou byrokratizaci celého procesu. Spolupráci v metropolitních oblastech beru jako praktický nástroj, který pomůže společně řešit problémy, před něž nás staví praktická situace,“ uvedl na konferenci primátor Žbánek. Dodal, že fungující spolupráci se města stále učí.

Spolupráce v rámci Olomoucké aglomerace je zásadní pro rozvoj trojměstí Olomouce, Prostějova či Přerova, která ale zasahuje i území Mohelnicka či Hranicka a nyní je využívána v rámci čerpání fondů Evropské unie. Primátor Mirek Žbánek sdělil, že příprava města na nové programové období Evropské unie 2021-2027 a užší spolupráce měst a obcí v rámci Olomoucké aglomerace představuje jeden ze základních pilířů a cílů programového prohlášení Rady města Olomouce.

Konferenci zorganizovalo společně statutární město Brno, Svaz měst a obcí, Jihomoravský kraj a Ministerstvo pro místní rozvoj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce