Primátor Žbánek: STOP plyšovým pandám

12.06.2020 9:41

Statutární město Olomouc přistoupilo k úpravě svého tržního řádu. Tím je nařízení číslo 7 z roku 2013, které je nově doplněno o odstavec, jenž zakazuje pochůzkový prodej a poskytování služeb na Svatém Kopečku a v části Droždína v okolí před vstupem do zoologické zahrady.

Primátor Žbánek: STOP plyšovým pandám
Foto: anoolomouc.cz
Popisek: Miroslav Žbánek

„Důvodem je snaha vyloučit fotografování v kostýmu za peníze. Jedná se především o pandy, které už byly vykázány z Prahy. V Olomouci často vzbuzují dojem, že je to akce zoo a peníze za společné foto jsou příspěvkem na zvířata,“ uvedl primátor Mirek Žbánek.

Věcný text novely tržního řádu vychází ze spolupráce živnostenského odboru magistrátu a městské policie. Obě strany jeho novou podobu považují za dostatečnou a jasnou pro výkon služby i pro případné přestupkové řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

17:17 Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

Sociální role a odpovědnost firem jsou témata, která se dnes hodně řeší. Nejde ale o nic nového. Již…