Primátor Žbánek šel příkladem, spolu se strážníky daroval krev

30.11.2018 17:56

Jako prvodárce si připadal dnes primátor Mirek Žbánek na transfúzní stanici olomoucké fakultní nemocnice. Po více než dvaceti letech opět daroval krev, jeho 470 mililitrů přijali rádi, protože skupina 0+ byla dnes nejžádanější.

Primátor Žbánek šel příkladem, spolu se strážníky daroval krev
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Spolu s primátorem darovalo krev 11 olomouckých městských policistů a policistek. Kromě krve darovali i plazmu nebo krevní destičky. „Chtěl jsem městskou policii jako její vrchní velitel podpořit a to ne jen slovy,“ okomentoval primátor Žbánek svou ranní účast na transfúzní stanici. Přestože dostal kromě občerstvení i omluvenku do práce, za hodinu již na radnici úřadoval. „Nemohu si dovolit ztrácet čas,“ vysvětlil primátor.

Hromadné odběry jsou populární. Krev společně darují sportovci, vojáci, policisté, ale i úředníci magistrátu. Mezi pravidelnými dárci v řadách Městské policie Olomouc se nachází i desítka držitelů medailí Prof. MUDr. Jana Janského a to ve všech provedeních a také několik strážníků, kteří byli oceněni Zlatými kříži 3. a 2. třídy. Ve fakultní nemocnici letos provedli zhruba 25 tisíc odběrů, dnešní dárci jich mají dohromady na kontě 316.

Olomoucký primátor se také rozhodl obdarovat prvních dvacet prvodárců roku 2019. Ti obdrží v nemocnici poukaz na dárek, který si u něj vyzvednou na radnici. Letos jich nemocnice zatím napočítala 955.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie