Primátor Zrzavecký: Věřím, že vyšší mzdy přilákají k PMDP i další řidiče

05.03.2018 14:46

Představenstvo Plzeňských městských dopravních podniků za podpory představitelů města Plzně v čele s primátorem Martinem Zrzaveckým dospělo k dohodě s odborovými organizacemi o prodloužení kolektivní smlouvy o pět let, tedy až do roku 2025.

Primátor Zrzavecký: Věřím, že vyšší mzdy přilákají k PMDP i další řidiče
Foto: archiv primátorky
Popisek: primátor Plzně Martin Zrzavecký (ČSSD)

Na základě dohody o mzdovém růstu bude v roce 2019 mzda navýšena o deset procent a v roce následujícím o dalších deset procent. V dalších letech, až do roku 2025 včetně, bude vždy navýšena o zaokrouhlenou inflaci o jedno procento.

„Věřím, že se navýšení mezd pozitivně promítne do řešení vážných problémů s nedostatkem řidičů, s nimiž se Plzeňské městské dopravní podniky, ostatně podobně jako dopravní podniky v mnoha jiných městech, již delší dobu potýkají. Předpokládám, že vyšší mzdy budou stávající řidiče motivovat, aby u Plzeňských městských dopravních podniků setrvali, a přilákají i další zájemce o tuto profesi, a že personální posílení následně přispěje ke zkvalitnění městské veřejné dopravy v Plzni,“ řekl primátor Martin Zrzavecký.

Kromě mzdového růstu mohou řidiči PMDP počítat od nového roku se zvýšením příplatku za práci o sobotách a nedělích na 70 korun. Od roku 2021 dojde k navýšení příspěvku na penzijní připojištění z dosavadních 1000 korun měsíčně na 1500 korun měsíčně. Ostatní benefity dané kolektivní smlouvou zůstávají zachovány.

 

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

10:04 Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.