Primátorka Krnáčová: Nebudu se ucházet o post lídra v nadcházejících komunálních volbách

11.04.2018 14:26

Dlouho jsem zvažovala, zda se budu ve vnitrostranických primárkách ucházet o pozici lídra za Hnutí ANO. V první řadě proto chci poděkovat všem organizacím, které mě svou nominací podpořily. Nakonec jsem se ale rozhodla, že jedno volební období stačí.

Primátorka Krnáčová: Nebudu se ucházet o post lídra v nadcházejících komunálních volbách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Adriana Krnáčová

Nic to ale nemění na tom, že práce pro město mě naplňuje a můžu slíbit, že i ve zbývajících měsících se ji budu věnovat na 150 %.

Kdo mě zná, ví, že jsem člověk, který je orientovaný na výsledek, a jakmile ho nevidím, tak dupu tak dlouho, dokud jej nedostanu. To není úplně obvyklá vlastnost pro politika a už vůbec ne pro primátora. Z toho pramení poměrně časté konfliktní situace a upřímně řečeno, nechce se mi být další čtyři roky v takovém prostředí, kde člověk nese odpovědnost i za věci, které nemá šanci ovlivnit.

Do té funkce jsem šla v podstatě jako krizový manažer. Úřad byl v rozkladu, nebylo obsazeno snad 12 ředitelských pozic, IT bylo v šíleném stavu a v podstatě nefungovalo. Věděla jsem, že musím vyřešit kauzu Opencard, narovnat smlouvu na Škodův palác, Pražské stavební předpisy a vypořádat se s dalšími kostlivci a nevýhodnými smlouvami, které jsem nacházela v podstatě v každé skříni.

Do voleb zbývá ještě pět měsíců a já je chci stoprocentně využít. Naopak si myslím, že to může být jen ku prospěchu, protože se nemusím soustředit na kampaň, ale můžu se maximálně věnovat práci pro město. Máme ještě rozděláno několik projektů, které chci dotáhnout, nebo připravit někomu, kdo nastoupí do funkce po mně. Bude začínat rekonstrukce Václavského náměstí, což je nejvýznamnější veřejný prostor v celé republice a podle toho ta rekonstrukce musí vypadat. Všechno musí být doladěno do posledního detailu. Možná stihneme dokončit i rekonstrukci Šlechtovky, a pokud ne, bude těsně před dokončením. Měli bychom také získat stavební povolení na revitalizaci Malostranského náměstí, ale také je to ještě potřeba dopracovat. Připravili jsme projekt na celkovou revitalizaci náplavek, které se absolutně promění a stanou se chloubou Prahy. Z kobek vzniknou galerie a kavárny a přímo do Vltavy bude zapuštěn bazén, takže navážeme na pražskou tradici plováren.

Ráda bych ale také vyjádřila podporu kolegovi a člověku, kterého si lidsky, ale i profesně nesmírně vážím. Je to Patrik Nacher a už to ode mě slyšel. Myslím, že je to velmi zásadový člověk s vysokým morálním kreditem, který je kromě toho ale i výborným politikem. Je to prostě moje krevní skupina. Prahu a pražskou politiku navíc zná jako málokdo jiný a ví, co město potřebuje. Věřím, že by byl nejlepším lídrem do voleb a stejně tak i výborným primátorem.

Pokud jde o mou budoucnost, tak já se zcela koncentruju na zbytek funkčního období a nad tím, co bude dál, zatím nepřemýšlím. Je sice pěkné, že se mi někteří novináři snaží nalajnovat mou další profesní kariéru, ale opravdu to v tuto chvíli není na místě. Žádnou nabídku jsem nedostala a soustředím se jen na magistrát.

Adriana Krnáčová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

11:17 Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nakládání BIS s utajovanými informacemi