Primátorka Krnáčová: Zlepšit život se dá i jinak než s projekty za desítky milionů

01.03.2017 5:31

Pilotní projekt Pražské židle & stolky zaznamenal v roce 2016 velký úspěch, a proto se Praha rozhodla jej pro nadcházející sezónu rozšířit na další místa ve městě. Aby byl rozptyl lokalit co nejširší a veřejnost byla co nejvíce spokojená, Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy (IPR) vyhlásil pro výběr dalších míst veřejnou otevřenou výzvu.

Primátorka Krnáčová: Zlepšit život se dá i jinak než s projekty za desítky milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová

IPR tak chce oslovit místní instituce, sdružení a iniciativy působící v různých pražských lokalitách s nabídkou aktivně se do projektu zapojit. V případě zájmu je třeba do 10. března 2017 vyplnit přihlašovací formulář.

„Pilotní provoz dopadl nad očekávání dobře a další místa s židlemi a stolky budou přibývat. Skvěle se osvědčily a město se nám díky nim podařilo oživit. Je to skvělá ukázka toho, že zlepšovat život v Praze se dá i jinak než s projekty za desítky milionů korun," uvedla primátorka Adriana Krnáčová.

IPR nabízí zapůjčení zdarma dohodnutého počtu Pražských židlí & stolků na období duben – říjen 2017 (přičemž správce nenese za mobiliář hmotnou odpovědnost), pozitivní prezentaci zapojeného subjektu v médiích a materiálech o projektu Pražské židle & stolky, dovoz, návrh uspořádání a instalaci mobiliáře i asistenci při získání záboru.

„Hlavním cílem projektu pro rok 2017 je rozšířit stávající již osvědčená místa o nové lokality s provozem židlí a stolků, a to s větším zapojení široké veřejnosti formou otevřené výzvy pro zájemce provozování mobiliáře. Celkem bude vybráno 10 až 15 veřejných prostranství,“ stojí v materiálu, který schválili radní.

Nabídky bude vyhodnocovat odborná porota složená ze zástupců města, nezávislých odborníků a architektů z Kanceláře veřejného prostoru IPR Praha. Výsledky budou známy již během března 2017. Vybráno bude několik nových lokalit (přesný počet vyplyne až z počtu a kvality obdržených žádostí). Všechny subjekty budou posouzeny individuálně, ale i s ohledem na ostatní nabídky.

Židle a stolky vlastní město, jsou veřejně přístupné a fungují v podstatě jako mobilní lavičky. V pilotní sezóně 2016 bylo možné se posadit a třeba si vychutnat šálek kávy na osmi místech v Praze (Kampus Dejvice, metronom na Letné, Pražská tržnice, Malostranské náměstí, Cihelná náplavka, Smíchovská náplavka, Rudolfinum a piazzetta Národního Divadla - dnes náměstí Václava Havla). Dobrou zprávou je, že se v letošním roce tento počet ještě navýší a přibydou i nové lokality.

V případě dotazů ohledně Pražských židlí & stolků kontaktujte Rozálii Kašparovou na telefonu +420 236 004 744 nebo emailem na kasparova@ipr.praha.eu. 

Více informací o projektu Pražské židle & stolky najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): Zdravotní pojišťovny péči nezajišťují a ministr Válek to po nich nevymáhá

10:04 Dostál (Stačilo!): Zdravotní pojišťovny péči nezajišťují a ministr Válek to po nich nevymáhá

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zdravotnictví.