Primátorka Pfeffer Ferklová: Rozhazování krajských peněz nebere konce

12.05.2022 11:03 | Tisková zpráva

Drahé energie, pohonné hmoty, válka na Ukrajině, uprchlická krize a před pár týdny skončená pandemie nemoci covid -19. To vše jsou neočekávané a velmi nemilé věci, které naprosto zásadně ovlivňují ekonomiku měst, obcí, krajů, států i celé Evropy.

Primátorka Pfeffer Ferklová: Rozhazování krajských peněz nebere konce
Foto: Karlovy Vary
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová s primátorkou Karlových Varů Andreou Pfeffer Ferklovou

A zatímco všude zní alarm a každý rozumný politik vyzývá k šetření, v Karlovarském kraji se rozhazují miliony a nikoho napjatá ekonomická situace netrápí.

„O tom, že Petr Kulhánek neumí šetřit, se v minulosti přesvědčili obyvatelé Karlových Varů, kteří se od něj nedočkali ani rozvoje města, ani investic a bohužel ani ušetřených peněz,“ říká primátorka Karlových Varů a krajská zastupitelka Andrea Pfeffer Ferklová (ANO). Ta společně s dalšími opozičními zastupiteli poukazuje na do slova a do písmene zbytečné projekty, za které chce kraj nyní utratit mnoho milionů korun.

Tím asi nejvíce do očí bijícím je zakázka na modernizaci webových stránek kraje za částku převyšující pět milionů korun. „Naprosto nechápu, proč má nyní vedení kraje tak obrovskou potřebu modernizovat web, když nikdo netuší, co nás bude čekat za týden, měsíc nebo příští čtvrtletí. Ekonomové varují před dalším zdražováním, neví se, jestli bude válečný konflikt na Ukrajině gradovat a ve hře je samozřejmě i otázka další koronavirové vlny. Na kraji se ale chovají, jako by nic z výše popsaného neexistovalo,“ doplňuje kritiku opoziční zastupitel Martin Hurajčík (ANO).

Opozice by pochopila, kdyby se modernizovalo vybavení dětských domovů, investovalo do sociálních služeb, případně se peníze použily na pomoc seniorům, samoživitelkám a dalším potřebným, kteří pomoc potřebují. „Jenže vedení kraje si bude dělat hezké webové stránky a ještě k tomu za další miliony rekonstruovat jednu z místností krajského úřadu za více jak čtyři miliony korun , která má být supermoderní, plná audio i videotechniky. Ptáme se, k čemu je toto teď nutné, v naprosto ekonomicky nestabilní a nejisté době. Samozřejmě víme, že k ničemu a určitě to není priorita, pro mě by třeba rekonstrukce nových koupelen a záchodů a nebo nákup nových postelí v domovech pro seniory měly prioritu ,“ dodává místopředsedkyně Poslanecké sněmovny a krajská zastupitelka Jana Mračková Vildumetzová (ANO) a připomíná, že kraj nedávno utratil mnoho set tisíc korun za další webové stránky nazvané „Měníme kraj“.  ,,Proč? To nám nestačí jedny stránky? Kraj to samozřejmě zadal napřímo, bez výběrového řízení," podivuje se dále Jana Mračková Vildumetzová.

„Bohužel v současné době neexistuje cesta, jak rozhazování a naprosto nešetrné chování především Petra Kulhánka, který stojí v čele kraje a nese největší odpovědnost, nějak zastavit. Můžeme na nesmyslně utracené a rozházené peníze poukazovat, kritizovat, ptát se proč, ale to je vše. Na zastupitelstvu nás urážejí, posmívají se, snaží se umlčet Jsme v situaci, kdy musíme smutně přihlížet tomu, jak námi našetřené peníze, určené zejména na rozvoj kraje a jeho stabilitu, odtékají na různé účty, do různých firem a z tučných kont se bohužel za chvíli stanou hubená,“ dodala poslankyně parlamentu a krajská zastupitelka za hnutí ANO Renata Oulehlová.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…