Primátorka Pfeffer Ferklová: To si zaslouží velké poděkování a obdiv. Zachránil život

25.07.2023 4:31 | Tisková zpráva

Primátorka města Karlovy Vary Andrea Pfeffer Ferklová ocenila Rudolfa Borise Mohlberga za záchranu tonoucího muže.

Primátorka Pfeffer Ferklová: To si zaslouží velké poděkování a obdiv. Zachránil život
Foto: Karlovy Vary
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová s primátorkou Karlových Varů Andreou Pfeffer Ferklovou

„Oceňuji pohotovou reakci pana Mohlberga, to jak bleskově vyhodnotil situaci a zejména nasazení, se kterým zvládl tonoucího muže vyzvednout ze dna bazénu a úspěšně provést resuscitaci. To si zaslouží velké poděkování a obdiv,“ uvedla na adresu plavčíka KV Areny během osobního setkání. Rudolf Boris Mohlberg je plavčíkem Bazénového centra KV Areny deset let a záchrana tonoucí osoby pro něj byla první takovou zkušeností.

K události došlo v neděli 16. července odpoledne ve vnitřním bazénu KV Areny. Záchranná služba, která na místo dorazila zhruba za šest minut, již muže přebírala při vědomí.

Muže se sluchovým a zrakovým hendikepem postihla uprostřed bazénu nevolnost, v jejímž důsledku se začal topit a velmi rychle klesl na dno bazénu. Klíčovou roli sehrály záběry podvodní kamery a také systém dohledu, který KV Arena zavedla. „Naši plavčíci pracují ve dvojicích, přičemž jeden vždy sleduje dění v bazénu ze břehu a druhý analyzuje záběry monitorovacích kamer, včetně jedné podvodní kamery, kterou jsme pořídili v roce 2019. Na tomto případu jsme si potvrdili, že takový systém je efektivní. Zároveň jsme se rozhodli po této zkušenosti pořídit další podvodní kameru, abychom získali ještě větší přehled o dění pod hladinou. Hledáme i technické řešení pro instalaci podvodní kamery pro venkovní bazén,“ uvedl jednatel KV Areny Roman Rokůsek.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

12:06 Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

Odpovědi na otázky voličů, publikované na svém veřejném facebookovém profilu