Primátorka Springerová: Jazykové a internetové kurzy pro seniory ve školách rozšíří další podpora hradecké radnice

30.10.2023 13:32 | Tisková zpráva

Angličtina, španělština nebo internet pro seniory jsou v Hradci Králové velkým lákadlem. Hradecké základní školy budou moci díky velkému zájmu veřejnosti nabídnout další říjnové, listopadové a prosincové kurzy, na které město přidalo 80 tisíc korun.

Primátorka Springerová: Jazykové a internetové kurzy pro seniory ve školách rozšíří další podpora hradecké radnice
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Hradecké základní školy nabízí kurzy výuky internetu pro seniory zaměřené na práci s počítačem a mobilem či práce s digitalizací vzpomínek. 

Anketa

Kdo ve vás vzbuzuje větší úctu?

64%
10%
hlasovalo: 17075 lidí
K dispozici jsou i lekce angličtiny a španělštiny. Celkově jde o 14 tematicky zaměřených výukových programů. „Největší zájem je o jazykové kurzy, které vyučují učitelé příslušných předmětů ze základních škol ve spolupráci se žáky základní školy. Zapojení školáků považuji za další benefit těchto aktivit, který oceňují senioři i učitelé. Pro děti jde totiž o velice důležitou zkušenost, která posiluje mezigenerační komunikaci,“ uvedla hradecká primátorka Pavlína Springerová.

Kurzy se konají v sedmi základních školách v Hradci. Anglicky se senioři mohou učit v ZŠ Mandysova, Gočárova, SNP (zde probíhá i kurz španělštiny) a ZŠ Jiráskovo náměstí, kde se mohou senioři účastnit také kurzu práce s počítačem a mobilem. Tento kurz je k dispozici i v ZŠ Bezručova, Sever a Habrmanova. U počítačových kurzů jsou na výběr dva termíny. Podzimní kurzy se konají od října do prosince, jarní probíhají od března do června. Lekcí je vždy deset a vyučovací hodina má 60 minut. U jazykových kurzů, které trvají od října do června, má vyučovací hodina 90 minut.

S počítačovými kurzy pro seniory se v Hradci začalo již ve školním roce 2008/2009, s kurzy angličtiny o deset let později a kurz španělštiny začal v letošním školním roce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

14:04 Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

Europoslanci odsuzují ruské pokusy o vměšování do dění v Evropském parlamentu a nadcházejících evrop…