Primátorka Springerová: Na hradecké výtvarníky ze ZUŠ Střezina čeká zmodernizovaný pavilon

04.01.2023 13:05 | Tisková zpráva

S novým rokem čekají nové začátky výtvarníky v hradecké základní umělecké škole Střezina. Zítra je čeká návrat do plně zrekonstruovaného pavilonu, ve kterém probíhaly práce od začátku loňského roku.

Primátorka Springerová: Na hradecké výtvarníky ze ZUŠ Střezina čeká zmodernizovaný pavilon
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Došlo zde k výměně všech oken, vnitřních rozvodů, zateplení i novému vybavení vnitřních prostor. Celá rekonstrukce tohoto objektu vyšla město na přibližně 38 milionu korun bez DPH. 

Anketa

Kdo by hájil ČR před Bruselem lépe?

hlasovalo: 28224 lidí

„Vzdělání v základní umělecké škole může mít pro žáky významný přínos pro celý život, ať už si zde najdou dlouhodobý koníček nebo dokonce budoucí profesi. Abychom mohli naše žáky kvalitně vzdělávat, je třeba jim k tomu poskytnout moderní zázemí, kde se budou cítit dobře a bude jim umožněno využívat nové trendy a technologie ve svém oboru. Nyní pro ně otevíráme zrekonstruovaný výtvarný pavilon, který by měl vše z toho splňovat. Přeji všem, aby se jim dařilo a mohli zde naplno rozvíjet své nadání a talent,“ uvádí primátorka města Hradce Králové Pavlína Springerová.

Rekonstrukce výtvarného pavilonu byla zahájena začátkem loňského roku. Během ní došlo k opravě střechy, která byla zároveň zateplena, stejně jako fasáda budovy. Uvnitř objektu byly provedeny veškeré vnitřní instalace jako jsou rozvody vody, kanalizace, elektřiny a další. „Ve třípatrovém výtvarném pavilonu se celkových změn a úprav dočkaly také interiéry. Vznikl zde fotoateliér s černou stěnou, speciálně vybavené keramické dílny včetně pecí, malířské ateliéry a galerie. Novinkou je také odhlučněná sochařská dílna,“ popisuje náměstek primátorky pro oblast městských investic Lukáš Řádek.

Otevřením nového pavilonu výtvarného oboru byla dokončena téměř polovina první etapy rozsáhlé rekonstrukce celé základní umělecké školy. Její součástí je také vybudování spojovací chodby a modernizace přilehlého tanečního pavilonu. „Ve dvoupodlažním tanečním pavilonu nás čekají jak venkovní úpravy, zateplení budovy a rekonstrukce střechy, tak práce v interiérech. Nové budou například pružné sportovní podlahy, omítky, okna a další,“ doplňuje náměstek Řádek. Spolu s tanečním sálem bude také dokončena stavba spojovací chodby, která propojí taneční a výtvarný pavilon a poskytne tak komfortnější přesun žákům i nové výstavní prostory. První etapa by měla být dokončena koncem letošního roku, město vyjde na 76,2 milionu korun bez DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…