Primátorka Vaňková: Chci věřit tomu, že šlo skutečně o výjimečný exces jedince

22.09.2023 21:02 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k napadení školačky v Brně.

Primátorka Vaňková: Chci věřit tomu, že šlo skutečně o výjimečný exces jedince
Foto: Daniela Černá
Popisek: Primátorka Brna Markéta Vaňková

Možná byste uměli najít lepší slova, ale sama nevím, jak popsat změť pocitů nad napadením bezbranné školačky. Jak vyjádřit zděšení, pobouření a následný strach z toho, že za bílého dne na ulici plné lidí může dojít k tak bezprecedentnímu ohrožení, jehož terčem je navíc dítě? V tuto chvíli pevně doufám, že zraněná dívka se co nejdřív uzdraví, a to i po psychické stránce, protože ani to nebude mít jednoduché. Stejně tak chci věřit tomu, že šlo skutečně o výjimečný exces jedince. Každopádně velké uznání a poděkování patří duchapřítomným kolemjdoucím, kteří zabránili bez ohledu na vlastní nebezpečí možná ještě větší tragédii, a strážníkům a policistům za profesionální zásah.

Dneškem počínaje budou po domluvě s panem ředitelem Městské policie Brno u vybraných školu posíleny hlídky a na základě výsledků vyšetřování pak probereme společně i s představiteli státní policie, jestli je vůbec možné podobným útokům zabránit a jestli lze přijmout nějaká další opatření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

20:03 Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny…