Prokop (ANO): Děti potřebují ke sportování vhodné podmínky

23.11.2017 19:56

Rada hl. m. Prahy schválila tento týden investiční dotace pro městské části na odstranění havarijních stavů a rekonstrukce sportovišť. Praze 11 se od města podařilo získat přes 10 mil. Kč, použije je především na opravu školních hřišť.

Prokop (ANO): Děti potřebují ke sportování vhodné podmínky
Foto: ANO 2011
Popisek: Ondřej Prokop, radní Prahy 11 za hnutí ANO 2011

Po rozsáhlé rekonstrukci multifunkčního sportoviště při ZŠ Ke Kateřinkám se na opravená hřiště mohou těšit i děti z dalších jihoměstských škol. Rada hl. m. Prahy totiž 21. listopadu rozhodla, že mimořádnými investičními dotacemi pomůže městským částem s odstraněním havarijních stavů a rekonstrukcí místních sportovišť. Přes 10 mil. Kč tak půjde i na opravu sportovišť a hřišť jedenácté městské části, zejména těch sloužících dětem:   

„O potřebě vést děti ke sportu dnes pochybuje málokdo, často se však zapomíná na první krok - tedy vytvoření vhodných podmínek. Na základní úrovni, kdy se děti se sportem teprve seznamují, je proto zásadní, aby měly k dispozici hezká a funkční školní hřiště a blízko u domu alespoň menší sportoviště, kam by si s kamarády mohly jít po škole třeba „začutat“. Mám velkou radost, že se nám na Praze 11 daří tyto podmínky pro děti dlouhodobě vytvářet a zajišťovat pro ně dostatek příležitostí pro aktivní trávení volného času. Tentokrát se nám společnou prací mnoha lidí z hnutí ANO na Praze 11 a Magistrátu podařilo od města získat více než 10 milionů Kč: díky těmto mimořádným dotacím tak budeme moci opravit hned několik hřišť na malou kopanou, a to v ulicích Hrabákova, V Jezírkách, Konstantinova a Brechtova, atletický ovál u ZŠ Campanus, rekonstruovat hřiště u ZŠ Mendelova nebo sociální zázemí ve sportovním areálu Mikulovka. Z dalších prostředků od hl. m. Prahy pak bude financována i kompletní oprava víceúčelového hřiště v areálu ZŠ Donovalská 1684, včetně přilehlého hřiště na florbal a atletického oválu,“ uvedl zastupitel MČ Praha 11 a hl. m. Prahy Ing. Ondřej Prokop (ANO).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice