Prokop (ANO): Kde v Praze stavět?

15.06.2022 11:15

Milí Pražané, vypozoroval jsem zajímavou věc. Zatímco s potřebou řešit nedostupnost bydlení souhlasí téměř každý, těch, kdo podporují zahájení rychlé a masivní výstavby bytů, je o poznání méně.

Prokop (ANO): Kde v Praze stavět?
Foto: Archiv O. Prokopa
Popisek: Ondřej Prokop, radní Prahy 11 za hnutí ANO

Často se ale během diskuse ukáže, že proti rozvoji Prahy vlastně vůbec nic nemají a na vině je poněkud nešťastné vyjadřování některých politiků a odborníků. V souvislosti se stavbou nových bytů se totiž často používá termín “zahušťování výstavby”, který je podle mého nešťastně zvolený a zavádějící. Navozuje totiž představu domů, natěsnaných na sebe tak, že si navzájem stíní a nevejde se mezi ně jediný strom nebo kousek trávníku, natož třeba dětské hřiště, a je pochopitelné, že v betonové pustině nikdo bydlet nechce.

Nepopírám, že podobná místa u nás i v zahraničí v minulosti vznikla. A dokonce ani nepopírám, že se tu a tam najde investor, který by v tomto trendu rád pokračoval. Za sebe ale můžu říct, že takovému “rozvoji” metropole budu vždycky hlasitě bránit a udělám všechno pro to, aby z realizace sešlo.

Drtivá většina developerů dnes ale naštěstí s obdobnými nápady nepřichází. Uvědomují si, jak velký vliv má naše prostředí na kvalitu života, a cílí proto na zástavbu nevzhledných proluk, areálů již neexistujících průmyslových podniků a dalších nevyužívaných míst, která potřebují pozvednout. Lokalit tohoto typu, na kterých by mohly vyrůst domy i pro tisíce lidí, je v hlavním městě stále dostatek, a já rád udělám všechno pro to, abychom jejich potenciálu využili.

Článek byl převzat z Profilu Ing. Ondřej Prokop

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

17:17 David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

Informace na svém veřejném facebookovém profilu o údajných ambicích francouzského prezidenta Macrona…