Prokop (ANO): Koalice na Praze 11 chce modré zóny, rezidenti ale nemají kde parkovat

29.06.2023 11:02 | Komentář

Současné vedení městské části Praha 11 uvažuje o zavedení modrých parkovacích zón. Je to krok, který je zdánlivě logický. Naráží však na obrovský nedostatek parkovacích míst. Proč mají místní platit za to, že své auto nemají ani na noc kde zaparkovat?

Prokop (ANO): Koalice na Praze 11 chce modré zóny, rezidenti ale nemají kde parkovat
Foto: archiv O. Prokop
Popisek: Ing. Ondřej Prokop

Zavedení modrých zón doporučil dopravní výbor. Podle nedávno provedené studie ale v řadě lokalit Jižního Města chybí parkovací místa nejen přes den, kdy zde parkují mimopražští řidiči, ale hlavně v noci. Z toho jasně vyplývá, že i když si odmyslíme problematiku parkování Středočechů, míst pro rezidenty je na Jižním Městě brutální nedostatek. A za to si chce městská část nechat zaplatit?

Hnutí ANO je absolutně proti zavedení modrých zón za stávající situace. Podle studie chybí minimálně 3000 parkovacích míst. V některých velmi zatížených lokalitách Jižního Města by počet parkovacích míst musel narůst o 150 %, aby všichni rezidenti měli místo k parkování. Je proto v tuto chvíli naprosto nehorázné chtít po místních občanech peníze za to, že desítky minut bloudí, než pro svůj vůz najdou místo mnohdy velmi daleko od svého domu. Takhle se to prostě řešit nedá. Městská část musí nejdříve parkovací místa začít budovat, až teprve potom může začít uvažovat o jejich zpoplatnění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

8:05 Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře enviromentální výchovy