Prokop (ANO): Memorandum o zklidnění dopravy na obou březích Vltavy

19.05.2023 6:11 | Tisková zpráva

Memorandum o zklidnění dopravy na obou březích Vltavy chápu jako pokus vážněji se zamyslet nad řešením poměrně složité situace, ale než se o tom začneme nějak více a vážněji na magistrátu bavit, chtěl bych znát názor sousedních městských částí, zejména Prahy 2, kterou by takové opatření jistě zasáhlo.

Prokop (ANO): Memorandum o zklidnění dopravy na obou březích Vltavy
Foto: Archiv O. Prokopa
Popisek: Ondřej Prokop

Podobné nápady by měly být koncepčním řešením celého středu města, nikoliv izolovaně jen jedné městské části, která se rozhodne zpoplatnit vjezd. To totiž víc problémů ve výsledku přinese, než odstraní. Kdybychom připustili takový precedent pro jednu městskou část, tak by pak třeba mohlo napadnout radní na Praze 11 zpoplatnit průjezd přes D1 u Chodova, kde denně projede víc než 50 tisíc aut a kamionů, které silně zatěžují životní prostředí celého Jižního Města. A tak bych mohl pokračovat.

Říkám to znovu a pořád dokola. Řešení musí být koncepční a celopražské. Jeho návrh bych očekával od bývalého primátora a současného náměstka pro dopravu Zdeňka Hřiba. Ale možná právě toto memorandum je důsledkem jeho neřešení této problematiky. V minulém volebním období ho zajímaly hlavně nesmyslné cyklopruhy po městě a sdílená kola a koloběžky. Obávám se ale, že po volbách se příliš mnoho nezměnilo. A my jen můžeme doufat, že ho něco osvítí a konečně začne řešit dostavbu obou městských okruhů, bez kterých dopravu v centru nikdy nezklidníme. Prostě nikdy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…