Prokop (ANO): Otázka nevyužitosti brownfieldů (Bytová politika, XVIII.)

11.11.2020 17:36

Milí sousedé, při diskusích o nutnosti další výstavby v Praze se často setkávám s námitkou, že tu už není kde stavět. Tyto obavy jsou naštěstí zbytečné.

Prokop (ANO): Otázka nevyužitosti brownfieldů (Bytová politika, XVIII.)
Foto: ANO 2011
Popisek: Ondřej Prokop, radní Prahy 11 za hnutí ANO 2011

Developerská společnost Passerinvest Group dokonce před několika lety spočítala, že na nevyužívané pozemky vnitřní Prahy se vejde celé Brno.Velký potenciál v tomto směru představují tzv. brownfieldy, tedy bývalé továrny, sklady a další areály, které ztratily svou původní funkci. Jejich využití k výstavbě má nicméně i svá „ale“.Byť nespornou výhodou většiny brownfieldů je jejich dobrá dopravní dostupnost a napojení na inženýrské sítě, tedy rozvody elektřiny, plynu, vody a připojení ke kanalizaci, tak naopak velkými překážkami pro rychlou realizaci stavebních projektů jsou mnohdy spletité majetkové vztahy nebo nutnost pozemek nejdříve sanovat či dekontaminovat. To s sebou pochopitelně nese také zvýšené náklady na výstavbu.Překonat tyto obtíže se přesto vyplatí a těší mě, že na revitalizaci těchto pozemků pomýšlí i Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy. 11 pražských brownfieldů, s jejichž využitím do budoucna počítá, bude moci přinést bydlení až 154 tisícům lidí.Hyzdí vaše okolí rozpadající se továrna nebo jiný podnik? Přitahuje místo další problémy Napište mi sem pod příspěvek do komentářů a klidně pošlete i fotky. Článek, na který reaguji ZDE.

Převzato z Profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

9:15 Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochromení zdravého rozumu a pragmatického jednání …