Prokop (ANO): Podle Hřiba lze stížnosti na stav Prahy po předchůdcích podat i po třech letech

03.12.2021 7:33

Se zájmem jsem sledoval výstupy z tiskové konference pražského primátora Hřiba. Kdybych každý den nesledoval počínání jeho i jeho koaličních kolegů na pražském magistrátu, snad bych mu to i chvílemi věřil.

Prokop (ANO): Podle Hřiba lze stížnosti na stav Prahy po předchůdcích podat i po třech letech
Foto: ANO 2011
Popisek: Ondřej Prokop, radní Prahy 11 za hnutí ANO 2011

Média jsou jeho parketa a je to také jediný obor, kterému se za tři roky svého vládnutí Praze důkladně věnoval. Postěžovat si veřejnosti po třech letech působení, že město přebral v katastrofálním stavu, je výsměch a snaha zakrýt v posledním roce před volbami, že vlastně skoro nic nedělal, aby se to do těch voleb nějak s občany vykomunikovalo a ještě stihl vše hodit na své předchůdce.

Dovolím si malou rekapitulaci. Jeho netransparentní zakázky už jsou takový evergreen. Peníze tekly proudem a neoprávněné dělení veřejných zakázek nyní řeší Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Dalším horkým tématem je pražská doprava. To, co zažili Pražané za poslední 3 roky, by se snad nedalo vyprávět ani jako hloupý vtip. Nekoordinované uzavírky silnic, životu nebezpečné cyklopruhy vedoucí odnikud nikam… V Praze totiž musíte být cyklistou, aby si vašich potřeb pan primátor všiml, jinak nemáte šanci. S dostavbou metra ani nehnuli, přestože mohli, zřejmě to pro ně nebylo prioritou.

No a nesmíme zapomínat ani na stále populárnější vývoz komunálního odpadu. Ulice města jsou zavaleny odpadky, město připomíná Neapol v roce 2011,kdy mafie organizovala stávky popelářů, magistrát strká hlavu do písku a čí je to prý vina? No samozřejmě Pražanů, protože v té pandemii moc nakupují a také špatně třídí. Za trest jim magistrát svoz zdraží, což pocítí nejvíc obyvatelé sídlišť a sociálně slabší rodiny v Praze, které už mnohdy tak mají co dělat, aby stihli poplatit, co mají, s ohledem na narůstající inflaci a energetickou krizi.

Ale magistrát zřejmě spoléhá na to, že Pražané jsou na zdražování zvyklí. Současné vedení už jim totiž zdražilo vše, co mohlo – MHD, daň z nemovitosti, nájemné v městských bytech.

Více ZDE.

Článek byl převzat z Profilu Ing. Ondřej Prokop

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

10:04 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

V sobotu 13. dubna 2024 proběhla v Praze již XI. celostátní konference hnutí SPD, na které si její d…