Prokop (ANO): Pražská ZOO je pro nízkopříjmové skupiny obyvatel nepřístupná

12.04.2023 7:17 | Komentář

Pražská ZOO ohlásila zdražování. Chce jím kompenzovat rostoucí náklady, zvláště platby za energie. To celkem chápu a asi se to v současné situaci dalo očekávat. Téma projednávali i pražští radní.

Prokop (ANO): Pražská ZOO je pro nízkopříjmové skupiny obyvatel nepřístupná
Foto: archiv O. Prokop
Popisek: Ing. Ondřej Prokop

Nově tak dospělý návštěvník zaplatí 330 místo 250 korun, dítě pak 250 místo 200. ZOO chce motivovat návštěvníky k nákupu elektronických vstupenek. V takovém případě půjdou dospělí do zahrady za 300 korun, děti za stávajících 200. I to chápu.

Co ale nechápu, že v současné inflační a energetické krizi nikdo z politiků vládnoucí koalice ani ze ZOO Praha nemyslí například na rodiče samoživitele, pro které se už návštěva zoologické s dětmi stává naprosto nedostupnou záležitostí. A to je chyba.

Když vypukla válečná krize na Ukrajině, zavedla ZOO vstupné pro ukrajinské maminky s dětmi za 1 korunu. Proč by totéž nešlo zopakovat i s rodiči samoživiteli? Ano, válku a inflaci nelze úplně srovnávat, na druhou stranu, když jsme uměli pomoct jedné skupině, proč to nezopakovat s další? Stačil by jeden rok a správná propagace a uděláme spoustě lidem velkou radost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…