Prokop (ANO): Pražská koalice nechce řešit energetickou krizi

11.11.2021 18:02 | Tisková zpráva

Tak očividně ani energetickou krizi pražská koalice řešit nechce. Nejde jen o občany, kterým dnes chodí od PRE a plynárny zálohy na 3x vyšší částky, ale i o školy a sociální zařízení a další instituce, které se dostávají do problémů.

Prokop (ANO): Pražská koalice nechce řešit energetickou krizi
Foto: archiv O. Prokop
Popisek: Ing. Ondřej Prokop

Překvapuje nás, že koalice primátora Zdeňka Hřiba tohle nechce řešit. Jako zastupitelé hnutí ANO jsme tímto přístupem velmi zklamáni. My budeme za opozici s občany i organizacemi jednat a hledat pro ně pomoc a řešení, které předložíme na další jednání zastupitelstva.

Dnes jsme navrhovali zastupitelům hlavního města vytvoření komise za účelem vyhodnocení dopadů energetické krize na rozpočet hl. m. Prahy a jím zřizovaných organizací a městských společností pro rok 2021 a 2022, dopadů na občany hl. m. Prahy a případný vznik záručního fondu pro garanci plateb dodavatelům poslední instance ze strany nových zákazníků.

Také jsme navrhovali nechat vypracovat analýzu dopadů energetické krize na instituce zřizované hl. m. Prahou a instituce s majetkovým podílem hl. m. Prahy.

V neposlední řadě jsme byli připraveni navrhnout konkrétní opatření na zmírnění následků energetické krize na městské společnosti a instituce zřizované hl. m. Prahou a občany hl. m. Prahy využívající služby poskytované těmito společnostmi.

Podle nás je třeba vypracovat krizový plán pro zajištění připravenosti hl. m. Prahy pro případ budoucích krizí a předložit analýzu a návrhy opatření Zastupitelstvu hl. m. Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…