Prokop (ANO): Státní fond podpory investic začal poskytovat úvěry na výstavbu bytů!

06.01.2021 16:05

Milí sousedé, vítám vás u svého prvního bytového okénka pro rok 2021. A protože dobrých zpráv nikdy není dost, těší mě, že ho můžu zahájit hned dvěmi pozitivními novinkami.

Prokop (ANO): Státní fond podpory investic začal poskytovat úvěry na výstavbu bytů!
Foto: archiv O. Prokop
Popisek: Ing. Ondřej Prokop

Počínaje 1. lednem začal Státní fond podpory investic poskytovat úvěry na výstavbu bytů až do výše 90 % nákladů na jejich vybudování. Ministerstvo pro místní rozvoj, které je zároveň autorem návrhu, očekává, že tato změna významně podpoří zájem o výstavbu nájemního bydlení.

Nájemních bytů se týká také druhá novinka. Na prosincovém zasedání Zastupitelstva hlavního města Prahy jsme odsouhlasili další investici do opravy obecních bytů. Z Fondu rozvoje dostupného bydlení jsme na rekonstrukci 31 bytových jednotek uvolnili celkem 16 milionů korun. Velký dík za dlouhodobou iniciativu v této oblasti patří radnímu pro oblast bydlení a transparentnostiAdam Zábranský - pražský radní.Na závěr mi dovolte, abych vám do roku 2021 popřál vše dobré, především pevné zdraví. I nadále se budu těšit za vaše podněty, připomínky a komentáře, které nezůstanou bez odezvy. O všem, co vás v souvislosti se špatně dostupným bydlením trápí, se totiž brzy chystám jednat s odborníky, se kterými se také budu snažit dobrat řešení. Ale o tom více zase někdy příště.Který problém spojený s bydlením v Praze si podle vás zaslouží nejvíce pozornosti  Napište mi své názory do komentáře pod příspěvek .Články a informace, na které ve svém příspěvku reaguji najdete ZDE, ZDE.

Převzato z Profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

10:21 Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

Páté jednání Vládního výboru pro strategické investice 22. dubna 2024 se týkalo především financován…