RESTART 2014 podává protest k Radě ČT

05.10.2014 21:40

Česká televize 4. 10. 2014 zveřejnila výsledky tzv. průzkumu společnosti Median. Výsledky, které měly být východiskem pro stanovení pozvaných zástupců kandidujících stran v komunálních volbách do televizní debaty. Vzhledem ke všem ostatním výzkumům RESTART 2014 nemůže akceptovat výsledky zjištěné Medianem a cítí se poškozen ve volební soutěži.

RESTART 2014 podává protest k Radě ČT
Foto: RESTART 2014
Popisek: RESTART 2014

„Se zděšením a konstatací jednoznačně účelového a na objednávku vyhotoveného postupu ČT1 zásadně nesouhlasíme. Podáváme protest k Radě ČT a upozorňujeme na střet zájmů a nebezpečné tendence manipulace veřejného mínění. Požadujeme zveřejnění zadání a kompletní způsob, rozsah a vyhodnocení zavádějícího průzkumu, včetně kompletního seznamu zkoumaných subjektů,“ řekla kandidátka na primátorku Světlana Kubíková.

Společnost Median, jejímž majitelem je pan Přemysl Čech, dle webové stránky ČT redaktor a moderátor ekonomické rubriky zpravodajství ČT (viz. ZDE), a jejíž náplní je dle OR zemědělská výroba, výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona truhlářství, podlahářství se dopracovala na základě vzorku cca 1200 respondentů výsledku, který je v přímém rozporu s výsledky renomovaných agentur v posledním období. Pokud by se nejednalo o tak závažnou věc, jakou je manipulování veřejným míněním v těsném kontaktu s termínem voleb, mohla by snaha o optimistická čísla některých stran vyvolat úsměv – zbožné přání TOP 09 a ANO dosáhnout nadpoloviční většiny v budoucím ZHMP je v absolutním rozporu s výkony hlavních aktérů pražského kolbiště – zástupců těchto stran – pana úřadujícího primátora Hudečka a kandidátky na primátorku paní Krnáčové. Obžalovaný a v mnoha zásadních rozhodnutích po právu kritizovaný Hudeček a pražskou problematikou nepolíbená Krnáčová nejsou pro voliče tou pravou volební vábničkou. Za nadhodnocené považujeme i procenta morálně rozložené ODS, procenta Úsvitu a Nezávislých, o kterých nikdo ani neslyšel.

Matematicky pokleslý výsledek, je ukázkou nešikovné manipulace čísel a snahou vyautovat ostatní účastníky voleb. „Jak seriózně zdůvodní veřejnoprávní televize objednání kýženého, byť zcela rozporuplného výsledku u svého zaměstnance? Jako důkaz či oponenturu můžeme uvést v posledních dnech zveřejněný průzkum agentury Phoenix viz. ZDE vzorku téměř 4 tisíc profesionálně strukturovaných respondentů s diametrálně se lišícími výsledky, které odpovídaly navíc vývojovému trendu posledního období," uvedla Kubíková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: RESTART 2014

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Podpora paliativní péče je jednou z našich velkých priorit

4:32 Ministr Válek: Podpora paliativní péče je jednou z našich velkých priorit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře paliativní péče.