Račok: Opilý správce, slepý hospodář, špatný Grunt

10.02.2019 22:49

Je to jak na tom Gruntu. Opilý správce propil vše, co se dalo. Okrádal čeleď na odměnách. Slepý hospodář to však neviděl. Stále byl přesvědčený, že má nejlepšího správce.

Račok: Opilý správce, slepý hospodář, špatný Grunt
Foto: redakce
Popisek: Ladislav Račok

Nakonec jednou dostal chuť na slepičku. Protože správce vše propil, tak nařídil čeledi, aby mu ze svého, slepičku sehnali. Čeleď to udělala. Jindy dostal hospodář chuť na pečínku. Správce znovu nakázal čeledi, aby to sehnali. Druhý den však čeleď nepřišla.  Hospodář se procházel, a potkal čeledína. Zeptal se ho jaký je den, a on mu odpověděl, že pátek. Hospodář se zarazil a šel za správcem. Zeptal se ho, kde je čeleď, že ten mluví jiným nářečím. Opilý správce mu řekl, že zde již nic není, čeleď odešla, a toto jsou přespolní. A že on taky odejdete, protože ho hospodář nemá již čím platit.

 

Opilý správce, slepý hospodář, špatný Grunt

 

A tak mi to připomíná tu naší zem, matičku Českou – Moravskou – Slezskou. Správce nechce platit, daně zvyšuje a jenom křičí, zvýšit daně, zvýšit daně. Jenom křičí, to prodáme, tamto prodáme.  A hospodář jej nechává slepě a slepě konat a konat. A správce říká, když to nepůjde tak jak chci já, tak odejdu. A já se ptám, jak je to možné. Přeci hospodář je víc, hospodář má být spravedlivý a věci znalý.  Ale tady je to jinak. Takže ani nevím vlastně, jestli je správce rovnou hospodář, anebo jenom je správce, který by měl respektovat a poslouchat hospodáře.

 

Ale nyní se pokusím s Vámi se na to nějak tak podívat.

 

Proč by naše zem měla platit za neschopnost správce řádně vést naší zem, zajišťovat, řídit, spravovat a vybírat daně. Protože kdyby to byl dobrý správce, pak by se nemuseli dělat nesmyslné škrty, ve zdravotnictví, armádě, policii, školství, dopravě, sociální politika pro postižené občany by byla skutečně solidární, našim seniorům by umožňovala s díky za celoživotní práci pro tuto zem žít slušně. Měli bychom jistotu nejenom pro přítomnost, ale především pro budoucnost.  Zatím však pozice správce vyznívá jinak. Nevím, jestli je opilí, nevím, zda umí řídit a spravovat, ale zatím to vypadá, že celou naší ekonomiku vede do bankrotu a naší zem do záhuby.

  

Aby to však tak nebylo, pak je zapotřebí podporovat naše živnostníky a podnikatele podpůrnými programy, které zajistí a podpoří naší ekonomickou krev, a sníží na minimum nezaměstnanost. Pak se zvýší výběr daní, a nebudou se muset dělat nesmyslné škrty. To přeci musí vidět každý. Pokud v tom ovšem není jiný záměr, jak položit naší ekonomiku, jak zlomit Čechy – Moravany – Slezany tak, aby s důvěrou a prosbou jako malomocní, nevidomý, nesoběstační, nevzdělaní nakonec s prosbou se obrátili k těm Evropským pánům, kteří nás chtěli vidět tam, kam nás chce správce dostat. Vždyť nakonec sami dobře víme, jak nám sem Evropští páni dodávají potraviny, které tam u nich, by prodat a dát lidem tam nemohli. Ale jsem optimista, stále věřím, že hospodář procitne, že není hluchý, slepý, nevzdělaný, a že nakonec mu dojde trpělivost, a špatného správce, jako dobrý hospodář ho vyžene ze svého Gruntu.

K tomu, aby to vše fungovalo, je zapotřebí mít:

 

Stát potřebuje profesionální armádu, moderní polici a hasičský sbor.

 

Výběr daní:

 

Kolik daňových úniků již stálo naší zem pašování tzv. topných olejů, které nebyli řádně celní správou zdaněni. Nakonec skončili tyto topné oleje na benzínových pumpách jako nafta.

Kolik černého textilního zboží, spotřební elektroniky, lihovin bylo nezákonně dovezeno do naší země.  Jsou to stovky miliard, kdy náš stát přišel o příjmy na daních, a zároveň tratili naše firmy, mnohé musely ukončit výrobu, a tisíce našich občanů přišlo o práci. Naše zem se stala rájem nezákonných obchodníků, a jen občas se zabaví zboží za mnoho miliónů korun, ale následně ve velmi krátkém období, jsou vietnamské tržnice opět plné. Stala se pěstírnou drog Evropy.

 

Přitom je to tak jednoduché.  A nejde přeci o to, jakou barvu hájím. Zda jsem levičák, nebo pravičák. Jde o to, aby všichni, kteří se podílejí na tvorbě zákonů, na řízení a správě naší země hráli na hřišti, kterému se říká Česká republika. Aby si uvědomili, že jsou zástupci naší země, a že dostali mandát k tomu, aby naší rodnou zem spravovali dobře, poctivě.

 

Kdyby to mělo fungovat dobře, tak jako jinde v Evropě, pak by stát nemusel dělat škrty na jednotlivých kapitolách. Bylo by pro armádu, policii, hasiče, studenty, porodné, mladé rodiny, důchodce, invalidní důchodce v rámci sociální politiky, dopravu, zdravotnictví a školství. Bylo by dost práce pro celou naši zem. A všichni naši živnostníci a podnikatelé by stály v rovnocenném obchodním poli za rovnocenných podmínek.

 

Ale to by se nesmělo:

 

 1. V roce 2010 stát údajně uhradil za provedenou zdravotní péči cizím státním příslušníkům, kteří neměli zaplacené zdravotní a sociální pojištění přibližně 700 000 000,- Kč.

Pak je nutné, takovým cizincům dát do pasu razítko nežádoucí a poslat je do jejich mateřské země.

 

2. Česká republika se v očích Evropy stala pěstírnou drog.

Pak je nutné zajistit celou komunitu, ne jenom pěšáky, kteří se v zakoupených zděných domech o pěstování drog starají, dát jim razítko nežádoucí a poslat je zpět do jejich mateřské země. Nevidím důvod, proč by pár pěšáků mělo být živeno v našich nápravných zařízeních z peněz daňových poplatníků, a zbytek této komunity zde bude dál pěstovat drogy.

 

3. Pokud cizí státní příslušník podnikající na území České republiky prodává nezdaněné, pašované zboží. Černá ekonomika dosahuje ročně obratu okolo jednoho biliónů korun.

Pak mu okamžitě odebrat živnostenské oprávnění, dát do pasu razítko nežádoucí, a poslat celou komunitu do jeho mateřské země.

 

4. Jestliže cizí státní příslušník spáchá jakýkoliv trestný čin na území České republiky.

Pak do pasu dát razítko nežádoucí a poslat jej do jeho mateřské země. Nevidím důvod, aby trávil čas v našich nápravných zařízeních za peníze daňových poplatníků.

 

5. Provést přezkum vydaných živnostenských oprávnění cizím státním příslušníkům, zda splnili ze zákona všechny předepsané úkony k tomu, aby mohli podnikat na území České republiky.

Zejména se jedná o složení jazykové zkoušky, a znalost finančních a obchodních zákonů.

Pokud toto neprokáží, tyto oprávnění jim okamžitě odebrat.

 

Pokud toto vše stát zvládne, a my k tomu máme všechny potřebné nástroje, pak se rozjede naše ekonomika, rozjedou se naši živnostníci a podnikatelé, rozjede výběr daní, eliminuje se nezaměstnanost a nakonec se nebudou muset dělat škrty, které jsou nesmyslné a devastující pro naši zem.

Věřím, že se to dá zvládnout a zákonným způsobem zařídit tak, aby náš správce nebil opilý, hospodář slepý, aby Česká republika v očích Evropy nebyla oním špatným Gruntem.

Aby se Česká – Moravská - Slezská máma a táta nemuseli stydět za vlastní zem.

Aby národy Čechů - Moravanů - Slezanů, žili v normální zemi, ve své zemi, slušně a nemuseli se hrbit.

 

Věřím, že hospodář najde dobrého správce, že není slepý. Aby Grunt nakonec nezmizel z jeho očí, a to i přesto, že není slepý.  

 

Děkuji čtenářům za trpělivost a přízeň

 

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…