Rada MČ Praha 5 vyznamenala medailemi za zásluhy policisty, hasiče a záchranáře

30.12.2021 8:38 | Tisková zpráva

Záslužné medaile Rady městské části Praha 5 i letos získala dvacítka zástupců integrovaného záchranného systému, a to za vzorné plnění služebních povinností.

Rada MČ Praha 5 vyznamenala medailemi za zásluhy policisty, hasiče a záchranáře
Foto: Praha 5
Popisek: Vyznamenání MČ Praha 5, předávané pracovníkům složek IZS

Tím může být například čin, který se vymyká rámci běžné služby, nebo osobní aktivity mimo službu šířící dobré jméno policistů, hasičů a zdravotníků. „Kvůli koronavirové situaci se tradiční slavnostní akt na radnici Prahy 5 nekonal. Vzhledem k tomu se předání uskutečnilo individuálně, cestou ředitelů policií, hasičů a záchranné služby,“ uvedl radní pro bezpečnost JUDr. Petr Lachnit.

Seznam oceněných

Hasičský záchranný sbor hl. m. Prahy (stanice č. 7 – Smíchov)

pprap. Petr Nejedlý:
Od roku 1994 se osobně podílel na řešení mnoha náročných zásahů a mimořádných událostí. Obsluhoval a řídil těžké hasičské automobily vždy bezpečně a s přehledem, i v těch nejnáročnějších podmínkách.

nstržm. Jiří Vavřinec:
Byl dlouholetým příslušníkem HZS hl. m. Prahy, hasičské stanice Smíchov. Jeho praktické zkušenosti a technické dovednosti mnohokrát pomohly při řešení náročných zásahů a mimořádných událostí.

mjr. Jan Havlina:
Dlouholetý příslušník sboru. Zajišťuje chod ODP7, které zabezpečuje výkon státní správy v oblasti požární prevence a výkonu státního požárního dozoru. Tato činnost vyžaduje rozsáhlé znalosti v oblasti technických a právních předpisů.

nstržm. Tomáš Křen:
Během svého působení na hasičské stanici Smíchov od roku 2009 naplno uplatňoval své rozsáhlé zkušenosti a praktické dovednosti v oblasti ovládání mobilní požární techniky a zemních strojů.

nprap. Jana Kovrzková:
Zkušená příslušnice s výbornými pracovními výsledky. Podílí se na zajišťování kontrol a dodržování povinností, stanovených předpisy o požární ochraně.

Policie ČR (oblast Praha 5)

Anketa

Budete se o Vánocích omezovat při setkávání s přáteli a příbuznými?

14%
83%
hlasovalo: 27928 lidí

plk. Jan Koníř:
V služebním poměru od 1. března 1994, nyní je náměstkem ředitele Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy pro službu kriminální policie a vyšetřování. K služebním povinnostem přistupuje vždy velmi aktivně a často bez ohledu na své osobní volno.

npor. Jaroslav Tomsa:
Vedoucí místního oddělení Smíchov, pro policii pracuje přes jedenáct let. Jeho odborné znalosti jsou na velmi vysoké úrovni. Aktivně se zajímá o dění v služebním obvodu a svou prací významně přispívá k bezpečnosti v Praze 5.

prap. Vlastimil Beneš:
U policie pracuje 35 let. Svým nasazením a přístupem k služebním úkonům jde svým služebně mladším kolegům příkladem, je pravidelně odměňován za příkladné plnění služebních povinností.

npor. Zdeněk Bělík:
Zástupce vedoucího 4. oddělení odboru obecné kriminality. Zabýval se zejména problematikou vloupání do bytů a kapesními krádežemi. Velkou měrou přispěl k zlepšení pracovních postupů při odhalování trestné činnosti.

por. Aleš Trmal:
Jako komisař 4. oddělení odboru obecné kriminality ochotně napomáhá i méně zkušeným kolegům. Jde o svědomitého a pracovitého policistu, který je nadřízenými dlouhodobě kladně hodnocen a aktivně přispívá k posílení bezpečnosti.

Městská policie hl. m. Prahy (OŘ Praha 5)

inspektor Petr Střešňák:
Specialista v hlídkové službě. Svým zodpovědným přístupem k výkonu služby opakovaně nalezl celostátně hledané osoby. Jeho práce je velmi dobře hodnocena i ze strany občanů.

komisař Patrik Vognar:
Obětavě přistupuje k řešení bezpečnostních problémů, snaží se vyjít občanům vstříc i v nestandardních situacích. Pod jeho vedením zasahují hlídky proti pachatelům trestné činnosti a zajišťují místa trestných činů.

inspektor Adéla Kubalová:
Pracuje jako strážník hlídkové služby. Aktivně se podílí na řešení veřejného pořádku v centrální části Smíchova. Letos v květnu se podílela na záchraně muže, ležícího v kolejišti tramvajové trati.

inspektor Michal Čákora:
Podílí se na eliminaci nežádoucích jevů v centrální části Smíchova. Například letos v lednu nalezl na chodníku šestiletou holčičku a následně i její silně podnapilou matku a obě předal Policii ČR k dalšímu řešení.

inspektor Tomáš Rangl:
Devět let měl na starosti oblast Smíchovského nádraží. Nyní zastává funkci zástupce vedoucího směny. Letos v červnu s kolegou dohledal osobu, která sexuálně obtěžovala maminku na dětském hřišti.

Zdravotnická záchranná služba hl. m. Prahy

Jan Vítek:
Jako lékař slouží u sboru už 12 let, a to i jako člen výjezdové skupiny na základně v Nádražní ulici i jako letecký záchranář v Ruzyni. Z pozice odborného garanta se zásadním způsobem podílí na rozvoji systému Elektronické zdravotnické dokumentace.

Martin Svoboda:
Zkušený zdravotnický záchranář, působící u sboru již 25 let. Na zkušenosti, svědomitost a pracovitost vedoucího výjezdové základny v Jinonicích se jeho kolegové mohou vždy spolehnout.

Pavla Vaníčková:
Pracuje jako dispečerka zdravotnického operačního střediska, kam se lidé dovolají po vytočení čísla 155. Její uklidňující hlas v kombinaci se zkušenostmi profesionální zdravotnice pomohly vyřešit už mnoho krizových situací.

Stanislav Hazuka:
Jako řidič vozidla záchranné služby je už 25 let nepostradatelnou součástí posádek, které za pacienty vyrážejí z výjezdové základny v Nádražní ulici. Zdobí ho spolehlivost, jistota za volantem a ochota a přívětivost vůči kolegům i pacientům.

Vilém Danda:
Málokdo se ze stávajících zaměstnanců pražské záchranky může pochlubit tolika bezpečně naježděnými kilometry v sanitních vozidlech jako on. Lidem pomáhá již 32 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie