Rajchl (PRO): Kategoricky odmítáme, aby naši vojáci bojovali a umírali v cizích válkách

08.06.2023 19:05 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k možnému nasazení vojáků zemí NATO do bojů na Ukrajině

Rajchl (PRO): Kategoricky odmítáme, aby naši vojáci bojovali a umírali v cizích válkách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jindřich Rajchl

Jeden z potenciálních scénářů vývoje konfliktu na Ukrajině, na nějž už delší dobu upozorňuji, a jehož realizace se skutečně obávám, byl dnes poprvé zcela otevřeně zmíněn. Na světlo mediálních ramp jej vynesl bývalý generální tajemník NATO a nyní poradce Volodymyra Zelenskeho, Anders Fogh Rasmussen. Nazval jej “koalice ochotných”.

Anketa

Kterou hlavní českou TV skupinu sledujete nejvíc?

3%
35%
hlasovalo: 29713 lidí

Samozřejmě spočívá v tom, že by své vojáky neposkytlo Ukrajině celé NATO (což by reálně mohlo vyvolat celosvětový nukleární konflikt), nýbrž jen několik států v bezprostředním sousedství Ukrajiny, které by se k tomu pod vedením Polska samy rozhodly. Nemám nejmenší iluze o tom, že tento plán počítá i s Českou republikou.

Je totiž zcela evidentní, že varianta, kdy státy východní Evropy budou válčit mezi sebou a naprosto devastovat svou ekonomiku a především životy svých obyvatel, zatímco západ bude přihlížet, fandit a bohatnout na dodávkách zbraní, není mnoha mocipánům vůbec cizí. Spíše naopak. Proto považuji za naprosto nezbytné, aby nám naše vláda jasně sdělila, zda by v případě, že někdo s tímhle pro nás zcela katastrofálním návrhem ve Vilniusu přijde, naši účast v takové “koalici ochotných”zvažovala či nikoliv.

Za sebe i za stranu PRO jasně deklaruji, že neexistuje žádná možnost, že bychom o zapojení České republiky do tohoto šíleného projektu na vteřinu uvažovali. Ve skutečnosti by se totiž tato skupina států neměla jmenovat “koalice ochotných”, nýbrž “koalice obětovaných”. Kategoricky odmítáme, aby naši vojáci bojovali a umírali v cizích válkách vedených ve prospěch cizích zájmů.

Nenecháme se nikým zneužívat a jakýmkoliv způsobem vtahovat do války. Za žádných okolností. Naší politikou není se na ozbrojený konflikt připravit, nýbrž mu předejít. Naší politikou je mír.

JUDr. Jindřich Rajchl

  • PRO 2022
  • Předseda strany Právo Respekt Odbornost
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

podle Putinova prohlášení, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJosef Čaluk , 08.06.2023 20:02:02
pokud kterýkoli stát, kterákoli část NATO vstoupí do přímého boje s RF, bude to RF chápat jako konflikt s celou NATO a adekvátně odpoví. V takovém případě se stanou legitimním cílem veškeré vojenské objekty ve všech zemích NATO. Letiště, přístavy, sklady, bunkry, dopravní infrastruktura, energetické objekty, vodárny, vlakové křižovatky, dálnice, lodě a ponorky. Rakety a letectvo je připraveno. A to včetně území USA, co by rozhodovacího centra. Pokud chce Polsko zaniknout, zanikne. Je potřeba si uvědomit, že RF není Afghánistán a má dostatek prostředků i nejaderných, aby se ubránilo. To se o NATO říct nedá. Chcete světovou válku? Já ne.

|  9 |  0

Další články z rubriky

David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

17:17 David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

Informace na svém veřejném facebookovém profilu o údajných ambicích francouzského prezidenta Macrona…