Rajchl (PRO): Oni už si z nás fakt dělají legraci

29.08.2023 8:19 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k radikálním změnám v prohlášeních ministra financí Stanjury

Rajchl (PRO): Oni už si z nás fakt dělají legraci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jindřich Rajchl

Zbyněk Stanjura při představování vládního úsporného balíčku 11. 5. 2023 o zrušení plateb za obnovitelné zdroje energií:
„My ten objem chceme snížit minimálně o 14 miliard tak, aby ho neplatil nikdo – stát ani spotřebitelé,“ uvedl. „Víme, že to nebude jednoduché a že ti, kteří podporu inkasují, budou hrozit žalobami a arbitrážemi. Nicméně my jsme to riziko posoudili a jsme připraveni ho podstoupit."

Anketa

Dovládne Fialova vláda do voleb 2025? Bez ohledu na vaše přání

11%
hlasovalo: 29567 lidí

Zbyněk Stanjura 27. 8. 2023 k témuž tématu: '
„Letos všechno platí stát. Myslím si, že to je stav neudržitelný, takže příští rok se vrátíme k rozdělení mezi stát, domácnosti a firmy. Budu se snažit, aby celkový objem klesl. Ale současně vedeme debatu, jak ten podíl mít. Zda stejný, jak byl roky nastavený, nebo ho nějak změnit."

Oni už si z nás fakt dělají legraci. Nejenže Stanjura prokazatelně lhal, protože nic nezrušili a všechno dál platí stát, ale ještě má tu drzost říct, že je třeba rozdělení platby mezi "lidi a stát". Dochází tomu slaboproudaři, že stát žádné peníze nemá? Že jsou to zase jen naše peníze, které nám sebere z kapes, a lepí s nimi díry, které vykopal v našem státním rozpočtu?

Prosím vás, pojďme ty kašpary konečně z té Strakovky vyhnat. Vždyť tohle už je panoptikum. Jediné řešení je vykoupení minoritního podílu akcií v ČEZ, odchod z lipské burzy a nastavení cen podle zákona o cenách (526/1990 Sb.). V tu chvíli bude každého občana v této zemi stát elektřina méně než 3 Kč za kWh a začneme konečně bohatnout my, a ne energetické koncerny a Německo.

My už PROstě nedovolíme, aby vás stát nadále ožebračoval. Zajistíme levnou energii pro každého.

JUDr. Jindřich Rajchl

  • PRO 2022
  • Předseda strany Právo Respekt Odbornost
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

20:03 Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny…