Rajchl (PRO): Oni už si z nás fakt dělají legraci

29.08.2023 8:19 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k radikálním změnám v prohlášeních ministra financí Stanjury

Rajchl (PRO): Oni už si z nás fakt dělají legraci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jindřich Rajchl

Zbyněk Stanjura při představování vládního úsporného balíčku 11. 5. 2023 o zrušení plateb za obnovitelné zdroje energií:
„My ten objem chceme snížit minimálně o 14 miliard tak, aby ho neplatil nikdo – stát ani spotřebitelé,“ uvedl. „Víme, že to nebude jednoduché a že ti, kteří podporu inkasují, budou hrozit žalobami a arbitrážemi. Nicméně my jsme to riziko posoudili a jsme připraveni ho podstoupit."

Anketa

Dovládne Fialova vláda do voleb 2025? Bez ohledu na vaše přání

11%
hlasovalo: 29579 lidí

Zbyněk Stanjura 27. 8. 2023 k témuž tématu: '
„Letos všechno platí stát. Myslím si, že to je stav neudržitelný, takže příští rok se vrátíme k rozdělení mezi stát, domácnosti a firmy. Budu se snažit, aby celkový objem klesl. Ale současně vedeme debatu, jak ten podíl mít. Zda stejný, jak byl roky nastavený, nebo ho nějak změnit."

Oni už si z nás fakt dělají legraci. Nejenže Stanjura prokazatelně lhal, protože nic nezrušili a všechno dál platí stát, ale ještě má tu drzost říct, že je třeba rozdělení platby mezi "lidi a stát". Dochází tomu slaboproudaři, že stát žádné peníze nemá? Že jsou to zase jen naše peníze, které nám sebere z kapes, a lepí s nimi díry, které vykopal v našem státním rozpočtu?

Prosím vás, pojďme ty kašpary konečně z té Strakovky vyhnat. Vždyť tohle už je panoptikum. Jediné řešení je vykoupení minoritního podílu akcií v ČEZ, odchod z lipské burzy a nastavení cen podle zákona o cenách (526/1990 Sb.). V tu chvíli bude každého občana v této zemi stát elektřina méně než 3 Kč za kWh a začneme konečně bohatnout my, a ne energetické koncerny a Německo.

My už PROstě nedovolíme, aby vás stát nadále ožebračoval. Zajistíme levnou energii pro každého.

JUDr. Jindřich Rajchl

  • PRO 2022
  • Předseda strany Právo Respekt Odbornost
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Stavíme aktuálně více než 200 km nových dálnic

23:07 Ministr Kupka: Stavíme aktuálně více než 200 km nových dálnic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dopravě.