Rajchl (PRO): Půldruhého roku plundrování naší země ze strany pětikoaliční vlády

18.06.2023 10:21 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládě Petra Fialy.

Rajchl (PRO): Půldruhého roku plundrování naší země ze strany pětikoaliční vlády
Foto: Facebook Jindřich Rajchl
Popisek: Jindřich Rajchl vysílá k výročí konce 2. světové války

Přemýšlel jsem, jak bych se nejvýstižněji vyjádřil k půldruhému roku plundrování naší země ze strany pětikoaliční vlády národní zkázy a 108 loutek, jež bez ohledu na svůj poslanecký slib mačkají tlačítka na povel svých stranických sekretariátů.

Po podpisu smlouvy DCA s USA a vyslovení souhlasu s povinnou solidaritou při rozdělování migrantů v rámci EU mi vytanul na mysli projev Olivera Cromwella k tzv. Dlouhému parlamentu, jenž pronesl v Londýně dne 20.4.1653.

Uvědomil jsem si, že i kdybych se snažil sebevíc, tak by se mi to lépe zformulovat nepodařilo.

A tak vám jej s dovolením nabízím k vaší ctěné pozornosti (pozn. byl jsem nucen k drobné redakční úpravě jednoho výrazu, neboť se obávám, že FB by Cromwellův jadrný slovník nemusel unést - ač mě to mrzí, tak je myslím lepší tato drobná korekce, než aby nám to cenzoři smázli celé):

“Je nejvyšší čas, abych skoncoval s vaším vysedáváním na tomto místě, které jste zneuctili vaším pohrdáním všeho ctnostného a poskvrnili vaším praktikováním každé neřesti. Jste sebranka a nepřátelé každé dobré vlády. Jste banda nájemných lumpů a stejně jako Ezau byste svoji zemi prodali za kus žvance a stejně jako Jidáš zradili svého Boha za pár drobných.

Existuje aspoň jedna ctnost, kterou jde teď mezi vámi najít? Existuje nějaká neřest, která vám není vlastní? Věřící nejste o nic víc, než můj kůň. Zlato je vaším Bohem. Kdo z Vás ještě neumlčel své svědomí za úplatek? Existuje mezi vámi aspoň jeden, který by sebenepatrněji pečoval o dobro našeho společenství?

Vy odporní špinavci, copak jste svými nemorálními principy a podlými pletichami neznesvětili toto posvátné místo a z Božího stánku neudělali doupě zlodějů? Jste hnusně odporní celému národu. Byli jste sem lidem pověřeni pro nápravu křivd, což naplníte svým odchodem! Takže! Seberte si své saky paky a zavřete za sebou dveře.

Ve jménu Božím, táhněte!"

JUDr. Jindřich Rajchl

  • PRO 2022
  • Předseda strany Právo Respekt Odbornost
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zatčenému ukrajinskému ministru zemědělství, který …