Rajchl (PRO): Slíbil, že bude sjednocovat, místo toho začal hned nálepkovat

24.03.2023 9:32

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prezidentu Pavlovi.

Rajchl (PRO): Slíbil, že bude sjednocovat, místo toho začal hned nálepkovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda strany PRO Jindřich Rajchl

Slíbil, že bude sjednocovat a místo toho začal hned nálepkovat a teď i vyhrožovat. My nechceme nic bořit, chceme začít konstruktivní dialog a řešit problémy, které trápí řadu občanů. K dialogu jsme už v únoru vyzvali předsedu vlády Petra Fialu a nyní i prezidenta Petra Pavla. Teď je na řadě hlava státu, aby nám všem ukázala, zda to s tím sjednocováním myslí vážně. 

Text dopisu z 17. března 2023:

Vážený pane prezidente,

jste nejvyšším ústavním představitelem České republiky, kterého si do této funkce zvolila většina aktivních voličů , mimo jiné i na základě Vašeho slibu být prezidentem nadstranickým a sjednocujícím.

Česká republika prochází nelehkým obdobím. Abychom všem výzvám budoucnosti mohli úspěšně čelit, musíme být v našem úsilí jednotní a pevní. Zájmy České republiky a jejího lidu, prosperita, mír a demokratická budoucnost naší země musí být pro nás tou nejvyšší prioritou.

Naše strana Právo Respekt Odbornost předložila vládě České republiky dne 7. února 2023 ucelený souhrn požadavků, jejichž naplnění k tomuto cíli povedou. V zájmu budoucnosti naší země jsme nabídli veškeré naše kapacity, dialog a spolupráci. S politováním však konstatujeme, že ignorance a dehonestace, včetně nezastřených výhrůžek, které se nám v odpovědi od vlády dostalo, nejenže problémy naší země nevyřeší, ale přispívají k růstu napětí ve společnosti.

Vážený pane prezidente,

jsme stranou demokratickou, státotvornou a budující. Jsme přesvědčeni, že zahájení konstruktivního, otevřeného a demokratického dialogu je jedinou alternativou pro budoucnost naší země. My jsme k tomuto plně připraveni.

Jako prezident naší země máte nejen možnost, ale též historickou povinnost, vznik tohoto dialogu umožnit a zastřešit jej.

Vyzýváme Vás proto, abyste jako hlava tohoto státu a prezident nadstranický učinil konkrétní reálné kroky k zahájení dialogu vlády s opozicí.

V očekávání Vaší dopovědi zůstáváme s úctou,

Jindřich Rajchl, předseda

JUDr. Jindřich Rajchl

  • PRO 2022
  • Předseda strany Právo Respekt Odbornost
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce