Rajchl (PRO): Všude byli, všechno znají, ale na prvním odborném tématu shoří jak papír

13.07.2023 9:01 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům redaktora týdeníku Reflex.

Rajchl (PRO): Všude byli, všechno znají, ale na prvním odborném tématu shoří jak papír
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jindřich Rajchl

Včera na mě na sociální síti vyskočil screenshot části “reportáže” Martina Bartkovského ze soudního jednání, kde jsem zastupoval Jordanku Jiráskovou proti Tomášovi Etzlerovi.

A to v následujícím znění:

"Soudkyně diktuje obžalobu. Musím se přiznat, že mám co dělat, abych se nesmál.

Tato věta obsahuje naprosto vše. Odhaluje bohorovnost této novodobé verze vojína Jasánka píšícího pro časopis Rudá vatra (známý též jako Reflex) a zároveň fatální neznalost těch nejtriviálnějších právních pojmů.

Problém je totiž v tom, že v civilně-právním řízení se termín "obžaloba" vůbec nevyskytuje. Tento výraz se výhradně používá pouze v řízeních trestně-právních. To ví nejen každý student prvního ročníku právnické fakulty, nýbrž i každý, kdo se o právo ve svém životě byť jen otřel.

Je to stejné, jak kdyby novinář píšící o kultuře napsal, že se málem rozesmál při pohledu na dirigenta, a přitom si pletl balet s operou.

Jak už to v životě bývá, tak jediný, kdo byl v tu chvíli v jednací místnosti k smíchu, byl onen posměváček a jeho elementární právní analfabetismus.

A tak je to s těmi mladými svazáky píšícími pro naše fake news pokaždé. Myslí si, jak všemu rozumí, jak jsou ti nejchytřejší na světě, a přitom jsou pro všechny, kteří dané problematice alespoň v základu rozumějí, za naprosté hlupáky. Všude byli, všechno znají, od všech dveří mají klíče, ale na prvním odborném tématu shoří jak papír.

Jen tento jediný příklad vám plně stačí na to, abyste si udělali obrázek o kvalitě všech ostatních výplodů tohoto namyšleného pisálka.

Po tomto fiasku má pan Bartkovský dostatek ostudy na to, aby si z ní ušil minimálně 3 kabáty.

Takže až si zase bude cítit utahovat z intelektuální úrovně lidí, kteří chodí na naše demonstrace, tak mu jen pošlete screenshot tohoto mého příspěvku. A připište k němu, že pokud chce o něčem psát, tak ať si o daném tématu alespoň něco zjistí.

Ať příště zase není za klauna.

JUDr. Jindřich Rajchl

  • PRO 2022
  • Předseda strany Právo Respekt Odbornost
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

20:03 SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

Mohou se lidé, pracující pro online platformy, domáhat svých práv? Tuto otázku si kladou nejenom kur…