Rakušan (STAN): Do zveřejnění výsledků naší analýzy je toto můj jediný komentář

01.11.2021 21:24 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k nařčení Pirátů o porušování koaliční smlouvy.

Rakušan (STAN): Do zveřejnění výsledků naší analýzy je toto můj jediný komentář
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Rakušan

K tzv. “Pirátské analýze”. Dlouhodobě se mi v politice vyplácí chladná hlava. I ve chvílích, kdy jsou z mého pohledu šířeny, řekněme, velmi nepřesné informace, chci postupovat racionálně. 

Anketa

Souhlasíte s tím, že hospodský musí od 1. listopadu kontrolovat bezinfekčnost?

hlasovalo: 42751 lidí

Zítra nás čeká zásadní vyjednávání s koalici SPOLU o budoucí vládě. O budoucnosti nás všech. To je úkol, který nám dali voliči, a to v objektivně velmi nejednoduché době. COVID nás neopustil, obrovská inflace řádí okolo nás, řada lidí je přímo ohrožena energetickou chudobou. Tomu chci teď věnovat své osobní nasazení i úsilí Starostů a nezávislých. V tento moment nesmíme zklamat. A samozřejmě budeme i zítra vyjednávat společně jako koalice Pirátů a Starostů.

Zabývat se nyní veřejně, mediálně, vnitřními bolístkami koalice, považuju za nešťastné. Onu analýzu jsem viděl poprvé dnes ráno, myslím, že i později než řada novinářů. STAN už má 14 dnů zadanou odbornou analýzu volebního neúspěchu, její výsledky budou k dispozici během tohoto týdne. Najali jsme i nezávislé experty, nevycházíme jen z pohledu našich členů. Jak je u nás zvykem, nejprve její výsledky budeme probírat uvnitř našeho hnutí, potom s nimi seznámíme koaličního partnera a nakonec je zveřejníme. Jiný postup nepovažuji za racionální.

Za STAN i za sebe chci říct, že lokální kampaně byly součásti dohody koaliční rady a rozhodně odmítám, že bychom porušovali koaliční smlouvu. Naopak - koaliční projekt jsem vždy hájil, zastával se koaličního partnera v době nefér útoků na něj, týmovost a společnou zodpovědnost ctím i od první minuty po volbách.

Do zveřejnění výsledků naší analýzy je toto můj jediný komentář k dané věci, opravdu je třeba se soustředit na problémy, které tíží českou veřejnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…