Rakušan (STAN): My si neříkáme o funkce, my si říkáme dobrovolně o práci

20.11.2017 17:20

Projev na ustavující schůzi Poslanecké sněmovny dne 20. 11. 2017 k bodu Návrh na zřízení mandátového a imunitního výboru a stanovení počtu členů

Rakušan (STAN): My si neříkáme o funkce, my si říkáme dobrovolně o práci
Foto: archiv starosty
Popisek: Vít Rakušan

Vážený pane předsedo, vážené kolegyně, vážení kolegové, ani já jsem nečekal, že na prvním zasedání Poslanecké sněmovny budu vystupovat, ale když tady slyším tu technicistní diskuzi o tom, jestli 13,5 vlastně znamená 15, a my tady máme poměrně jednoduchý a přehledný návrh pana předsedy poslaneckého klubu Starostů a nezávislých Farského o tom, aby mandátový a imunitní výbor měl 18 členů, respektoval tak základní demokratickou danou, že mandátový a imunitní výbor prostě má být zastoupen všemi hnutími a stranami ve Sněmovně, a mně opravdu překvapuje, že na prvním zasedání Poslanecké sněmovny se ukazuje, že velkorysost vítěze, kterým je bezesporu hnutí ANO, je prostě nulová! Podívejte se, že my si neříkáme o funkce. My jsme ochotni být pouhými členy mandátového a imunitního výboru bez toho, abychom za to měli korunu nějakého příplatku k našemu poslaneckému platu. My si říkáme dobrovolně o práci, my si říkáme dobrovolně o to, abychom mohli plnit roli opozice v Poslanecké sněmovně. Já skutečně nechápu a chtěl bych to od někoho vysvětlit, kde je ta bariéra k tomu, aby prostě měli všechny strany a hnutí možnost pracovat v mandátovém a imunitním výboru. Vždyť se přeci o nic nejedná. My vás o to tady s pokorou žádáme, s pokorou nejmenších klubů žádáme vítěze voleb, aby byl velkorysý. O nic jiného tady dneska nejde! Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.