Rakušan (STAN): Na sousloví „střet zájmů“ jsme právem alergičtí

26.11.2021 12:09 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k stažení kandidatury Věslava Michalika na post ministra průmyslu a obchodu

Rakušan (STAN): Na sousloví „střet zájmů“ jsme právem alergičtí
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Vít Rakušan (STAN)

Rozhodnutí Věška Michalika mě lidsky velmi mrzí. Rozumím tomu, že informace, které se v souvislosti s jeho osobou objevily v médiích, mnohé naše příznivce rozladily. Nepůsobily dobře. Podnikání na Kypru u nás nemá dobrý zvuk. Na sousloví „střet zájmů“ jsme po posledních letech právem alergičtí. Věšek deklaroval, že na Kypru podnikala jeho rodina s penězi, které v předchozích letech legálně vydělal. A já mu věřím. Vysvětlil, jak hodlal vyřešit svůj potenciální střet zájmů. A já věřím, že by to udělal. A jsem přesvědčený, že – mimo jiné i díky všem svým předchozím zkušenostem a znalosti prostředí – by byl skvělým ministrem průmyslu.

Lidsky jeho rozhodnutí rozumím, tlak, pod kterým byl on i jeho rodina, byl jistě nepříjemný. Jako předsedu strany mě mrzí, protože v něm ztrácíme vynikajícího, pracovitého kolegu ve vládě. Jsem přesvědčený, že svou prací v čele MPO by velmi rychle všechny pochybnosti o své osobě rozptýlil.

Na druhou stranu chápu, co od nás chtějí naši voliči – změnu. A ta se nezakládá jen na faktech, ale i atmosféře. Na pocitu, že se věci v České republice budou vyvíjet jinak. Že už lidé nebudou muset mít pochybnosti. A k tomu chce STAN přispět, vždy k tomu přispět chtěl. Rozhodnutí Věška je pro mě osobně velmi těžké, byl mým starostenským vzorem, je mým přítelem, byl by vynikajícím ministrem. Zároveň si ho ale velmi vážím za to, že je ochoten v těžké chvíli své kariéry udělat jasné rozhodnutí, které nenechá veřejnost na pochybách. Už samo rozhodnutí se postavit situaci čelem, bez kličkování, je důkazem změny politické kultury, která s novou vládou musí přijít.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice