Rakušan (STAN): Navrhneme na státní vyznamenání Tomáše Cihláře

17.04.2020 4:32

Do 17. dubna 2020 mohou poslanci předkládat návrhy na státní vyznamenání. Hnutí STAN navrhne osobnosti, které se svými činy v těžkém krizovém období spojeným s epidemií koronaviru zasloužily o výraznou pomoc českým spoluobčanům. Jedním z takových lidí je biochemik a virolog Tomáš Cihlář.

Rakušan (STAN): Navrhneme na státní vyznamenání Tomáše Cihláře
Foto: Facebook Víta Rakušana
Popisek: Vít Rakušan

„Pan Cihlář je světově uznávaný biochemik, který se podílí na vývoji přípravku remdesivir. Tento lék se ukázal jako potenciálně účinný k léčbě koronavirové infekce a zaměstnavatel pana Cihláře, firma Gilead Sciences, jej poskytla k experimentálnímu využití nejen v Číně, ale také v 50 dalších státech včetně České republiky,“ zdůvodňuje svůj návrh na státní vyznamenání předseda hnutí STAN Vít Rakušan.

„I přes nezpochybnitelné úspěchy a intenzivní práci, která v těchto těžkých chvílích pomáhá lidem na celém světě, je Tomáš Cihlář stále velmi skromným člověkem. Můj velký obdiv i respekt si zaslouží, stejně jako celá řada dalších lidí, jenž za naše zdraví bojují každý den v předních liniích,“ říká Rakušan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

11:17 Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

Vyjádření na CNN Prima News k jednání o důchodech, publikované na svém veřejném facebookovém profilu