Rakušan (STAN): Žádnou esemesku od Šimona Pánka jsme nedostali

12.02.2020 15:38

Projev na 40. schůzi Poslanecké sněmovny 12. února 2020, návrh na volbu Veřejného ochránce práv.

Rakušan (STAN): Žádnou esemesku od Šimona Pánka jsme nedostali
Foto: archiv starosty
Popisek: Vít Rakušan

Děkuju vám, pane předsedající, za slovo. Tak vaším prostřednictvím k panu kolegovi Foldynovi. On tady vyvolal takovou řadu předsedů politických stran a všichni sem musí předstoupit a říct panu Foldynovi vaším prostřednictvím, vy lžete, žádnou esemesku od Šimona Pánka jsme nedostali. Ono by bylo dobré, kdybychom v Poslanecké sněmovně, ať už si o Šimonovi Pánkovi a Člověku v tísni myslíme cokoli, tak abychom prostě byli v určitý okamžik schopni říct, ať už v tomto kabaretním představení fandíme panu Foldynovi, nebo předsedům, kteří sem přicházejí, tak je občas dobré si uvědomit, že svět může být i černobílý a jednou někdo mluví pravdu a jeden lže. A ten, kdo tady lže, je pan kolega Foldyna. My jsme takovou žádnou zprávu nedostali.

Očekával bych, pane kolego prostřednictvím pana předsedajícího, že se nám omluvíte. Možná jste hovořil s vaším panem předsedou Hamáčkem. Z té strany stále ještě jste. A možná on dostal nějakou esemesku. Ale myslím, že nemáte, aspoň v to plně doufám, prostřednictvím pana předsedajícího, přístup do našich mobilních telefonů. Já už bych se v téhle zemi ničemu nedivil. Ale opravdu jsme žádnou esemesku nedostali. Nelžete tady. Je to trapné. (Potlesk v pravé části sálu.)

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace