Rakušan (STAN): Zamítnutí sněmovní verze daňového balíčku je jedinou rozumnou možností

10.12.2020 10:00

Hnutí STAN vyzývá senátory KDU-ČSL, TOP 09, SEN21 a Pirátů, aby s vědomím rozpočtové odpovědnosti hlasovali pro zamítnutí navrhovaného daňového balíčku.

Rakušan (STAN): Zamítnutí sněmovní verze daňového balíčku je jedinou rozumnou možností
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Rakušan

„Zamítnutí sněmovní verze daňového balíčku je jedinou rozumnou možností, jak se vyhnout likvidaci veřejných financí. Proto apeluji na senátory KDU-ČSL, Senátor 21 a TOP 09, aby se připojili k senátorům Starostů a nezávislých a daňový balíček v Senátu odmítli,“ říká předseda hnutí STAN Vít Rakušan.

„Věřím, že Senát jako celek si uvědomuje fatální důsledky na státní rozpočet, které obnáší nesystematická změna daní v současné době. Daňový balíček s jakoukoli další kompenzací vytvoří hlubokou díru ve státní kase nejen pro příští rok, ale odrazí se na kvalitě služeb i v několika letech následujících. Senátoři dnes rozhodují o výši dluhu, která padne na hřbet dnešní nejmladší generace a jsem přesvědčený, že se ani senátoři dalších opozičních stran nenechají uchlácholit pohádkami premiéra o prospěšnosti jím navrženého kompromisu,“ dodává Rakušan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…